Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Elle Marja (Lene Cecilia Sparrok) je sámská dívka, která se věnuje chovu sobů. Vystavena rasismu éry třicátých let minulého století a ponižujícím vyšetřením na své internátní škole, začne snít o novém životě. K jeho dosažení je ale nutné stát se někým jiným a zpřetrhat všechny svazky s rodinou i svou rodnou kulturou. Strhující debut Amandy Kernell nahlíží „přírodní" sámské etnikum zevnitř a umožňuje divákovi zakusit temnou část švédské koloniální historie bezmála fyzickým způsobem. (Film Europe)

(více)

Diskuze

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

Po pozreti tohoto filmu som sa citil divne ani neviem z coho presne. Podla mna ten film nieje kompletny alebo nechapem na co chcel autor tohoto pribehu poukazat. Viem ze islo o diskriminaciu ale stale mam pocit ze tomuto filmu nieco chyba. Strasne malo som sa dozvedel takmer vobec nic. Kedze som sa na dalsi Skandi movie tesil tak dam trocku vysie hodnotenie.

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Reklama

Reklama