Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V odříznuté rybářské vesnici začíná léto, které změní životy zdejších otravujících se teenagerů. Thor a Christian jsou nejlepší kamarádi. Jednoho ničí jeho starší sestry a fakt, že holkám připadá jako malý kluk, druhého trápí věčně opilý otec a pocity, o kterých netuší, zda mohou být opětované. Empatický a sebejistě živelný debut o přátelství a dospívání v melancholických scenériích Islandu. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané severské drama pod optikou Guðmundssona. Na debut nevídaně podaná kamera krajiny, detailnost vztahů, jejich hloubky i slow motion záběry na emoce (Grøvlen). Výborné herecké výkony mladých herců. Miluji záběry pod vodou, zoom na zamilované dotyky i spánku. Pro Island vysvítá nová naděje. Film, který se bude líbit Xavieru Dolanovi. [Aff, 2017] ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ako tu už niekto spomenul, Hjartasteinn je film o tom, že vyrastať v lone prírody, nemusí byť vždy výhrou. Esencia priam poetickej prirodzenosti a pocitovosti, plná strachu, utrpenia, bolesti ale hlavne lásky. Našťastie na konci takmer každého tunela bliká svetielko nádeje, len k nemu treba nájsť cestu a hlavne sa po tej ceste nenechať zvalcovať krutými skúškami života... ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to trochu víc utahané. Ne, že by se tam nic nedělo, ale mám z toho takový nijaký dojem. Naopak se tam toho děje hodně. Skoro téměř pořád nějaká akce nebo zpestření příběhu. Islandská krajina je krásná, ale ty scény ve tmě mě hrozně vytáčely, už jen z toho důvodu, že jich tam je opravdu hodně a není v nich téměř nic vidět. Člověk prostě kouká do tmy. Ale musím uznat, že příběh je to hezký a má to hloubku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chladný a depresívny film, po ktorom sa málokto bude chcieť vrátiť do doby svojej puberty. Problémy s nedostatočným ochplením, tajná masturbácia a pre niektorých aj poznanie, že sú homosexuálne orientovaní – nuž dokopy nič príjemné. Pozitívom je pekná, hoci tmavá príroda. Tlak mi dvihla len šikana, na druhej strane ten chlapec nebol najsympatickejší a žiadna chudinka. Celkovo sa snaží film pôsobiť artovo a vieryhodne, ako by šlo o bežný príbeh z malej dedinky. Ale nejde mi do hlavy, kde sa tu stratilo dobro. Dospelí tú všetci chlastajú alebo sa kurvia, mládež si robí navzájom zle, žiadna pozitívna postava neexistuje. Tak zlé to snáď na Islande ešte nebude. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* film o hledání vlastní identity u mladých lidí je oblíbenou tématikou gay filmů. Tento přichází z Islandu a je to na něm znát svou drsnou atmosférou. Sice nepřináší nic nového, ale dá se na něj koukat i kvůli přirozeným hereckým výkonům mladých protagonistů. Prostě lehký festivalový průměr, který si své nadšence asi najde. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Všetci detskí herci absolvovali pred natáčaním 8 mesačný herecký tréning. (dwdb)
  • Film se stal vítězem 24. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, který se konal na jaře roku 2017. (petrsv)

Reklama

Reklama