Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skica ze života věhlasného ruského spisovatele, kterému totalitní režim bránil v realizaci a vlastní zarputilost v zaprodání se. Výtvarně i emočně působivý obraz doby plné zmařených osudů lidí, kteří se stali disidenty či emigranty proti své vůli, promlouvá se stejnou naléhavostí o dnešku i o dobách minulých. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ruská kultura vždy fungovala jako společenské fórum - a Dovlatov není výjimkou. Kontrast mezi hodně doslovnými dialogy a typicky "germanovskou" mizanscénou, tentokrát však snímanou v dusivém detailu, je v něčem lehce iritující - jako by Dovlatov byl stejnou měrou nepřístupný jako přehnaně rétorický kus. Divák neznalý reálií se může v té mlze a záplavě útržků ztrácet. Pokud ale máte o téma vztahu spisovatelů a moci v Rusku aspoň trochu zájem, je Germanův film apartní, podmanivou, i když trochu rozvleklou podívanou se skvělým protagonistou, který zápolí s nepochopením, vnitřní slabostí i pokušením zaprodat se režimu. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Ale jo, režijně určitě na výši, ale já už jsem z toho ruského marasmu trochu unavenej. Navíc jim nestačilo, že jsou v něm po krk sami, museli ho i exportovat... ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Hodne nezáživne podaná látka a navyše film je neuveriteľne roztečený. Nečudujem sa odchodu polovice divákov zo sály. Pekný je len letmý hold velikánom ruskej literatúry. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

O ústřední postavě jsem slyšel úplně poprvé a předpokládám, že nejsem jediný. To určitě nebyl problém si film užít, kdyby byl ale natočený více záživnějším způsobem. Nečekal jsem nic velkého, ale když se v popisu film mluví o konfrontaci s totalitním režimem, doufal jsem v trochu víc. [LFŠ2019] ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nabubřelý a hloupý portrét ruského disentu s dialogy, které šustí papírem a působí jako výtah z učebnice. Za řeč stojí jen slovní fórky samotného Dovlatova. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama