Reklama

Reklama

Inventura Febia


Novicové a Svědkové Jehovovi (E25)

(epizoda)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Obsahy(1)

25. vydání Inventury Febia - O cestě za vírou a proroky. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Una111 

všechny recenze uživatele

K druhé části (první jsem neviděla): Jsem zklamaná, možná jsem očekávala příliš... Možná jsem věděla příliš... Ale pokud bych o Svědcích nevěděla předem nic, asi bych si ze sledování dokumentu odnesla jen nejasné, mlhavé představy a zmatek v hlavě. Chyběl zasvěcený komentátor, "odpadlík" ze sekty tuto úlohu plnil jen částečně. Zbytečně dlouhé a nic neříkající se mi zdály záběry účastníků sjezdu. Prostě dokument, který podává útržkovité informace, nezajede do hloubky, nesnaží se vyčerpat z námětu maximum. Jen tak s bídou ilustruje... a to je opravdu málo. Takové dokumenty "šité horkou jehlou" a na první pohled možná líbivé se v posledních letech množí jako houby po dešti, ale od Febia jsem očekávala víc. Tento dokument o Svědcích Jehovových mi dal mnohem víc: http://www.youtube.com/watch?v=ZJSq1-k84_o ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Témata, z kterých se dal udělat fakt zajímavý dokument. Jenže nakonec vzniklo pusto prázdné poplkání o ničem, bez ladu a skladu, bez nápadu, bez zájmu. Jedna hvězdička za námět je až moc. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

První část o řeholních novicích za tři, druhá část o Svědcích Jehovových za dvě hvězdičky. Námětem zajímavé, ale zpracováním celkově nevalné dokumenty, založené na výpovědích bez nějakého systematického ukotvení. Podruhé bych se na ně už nedíval. ()

Reklama

Reklama