Reklama

Reklama

Oasis: Supersonic

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Supersonic byl první singl manchesterské britpopové skupiny Oasis, která během 90. let patřila mezi nejúspěšnější kapely na světě. Pár kluků v čele s bratry Gallaghery vyprodávalo statisícové stadiony, jejich písně vládly hitparádám a mnoha fanouškům změnily život. Dokument Mata Whitecrosse představuje skrze desítky unikátních rozhovorů i videozáznamů fenomén Oasis v období jejich největší slávy. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (41)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Asi vše, co potřebujete vědět o začátcích možná nejzásadnější kapely 90. let. Vznik Oasis, první dvě alba, první mamutí koncerty, šílenosti Liama. Je tady všechno. Pár výhrad bych ale i tak měl. Vlastně je vypsal už Ramirez85 (pouze audio komentáře všech zúčastněných a fakt, že se to vyhýbá konci kapely a vlastně všemu po 96.) Ale s.al to pes. Jako dokument fakt parádní. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbila forma zpracování. Nevzpomínám si, že bych někdy viděl lépe zpracovaný hudební dokument. Od vynikajících animací až po poutavá domácí videa. Příběh je rovněž vystavěn dost kvalitně a po nějaké půlhodince se v kapele orientuje i člověk, který o ní slyšel poprvé jako já. Dost mě překvapilo, že se členové kapely dožili dnešku, vzhledem k jejich způsobu života. Od hojného užívání drog až po menší šarvátky uvnitř kapely. Důvod, proč jsem se u dokumentu trošku nudil je velice prostý. Tato kapela mi prostě není sympatická. Od nezajímavých členů až po nezajímavou hudbu. Za celou dobu zazněly 3 pěkné písničky. Jsem rád, že jsem byl obohacen o nové informace o slavné kapele, ale vlhkost v kalhotkách či erekci v trenclích přenechám jiným. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Oasis byla bez pochyby jedna z největších kapel planety. A měla v osobě několik osobností ať už viditelných nebo neviditelných. Z toho všeho vám vzejde tento dost autentický příběh, který se zabývá prvními roky tohoto uskupení. Což je skvěle a příjemně detailní, ale také docela škoda, jelikož se ze života kapely odhalilo pouze pár let, i když kapela poté existovala dalších několik let. A stalo se toho více než hodně. Nicméně se v pořádku dá mluvit o skvělém náhledu do kapitoly Oasis. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Práve som sa vrátila domov z oficialnej premiéry, a keďže sa takticky geograficky nachádzam priamo v rodisku týchto neuveriteľných beštií, tak som mala to šťastie, že premiéra bola vylepšená o posedenie po filme priamo s režisérom Whitecrossom a Liamom Gallagherom a dokonca prišiel aj Bonehead! Zážitok z filmu samotného mám slovami asi neopísateľný ale vzhladom na svoju celoživotnú posadnutosť rock ´n´rollom mám napozeraných aj vela dokumentov a tento bol jednoznačne ten najlepší aký som videla a prekonávať sa bude veľmi ťažko..... Bolo to silné, pravdivé/extrémne skutočné a udrel na tie najsprávnejšie struny.... Tento názor asi nezdielam iba ja, ale podla "Standing ovation" nie len na záver ale počas absolútne celého premietania usudzujem, že ho takto prijme aj široká verejnosť.... pre mňa osobne jeden z najzásadnejších hudobných zážitkov a keby som mohla, bez ostychu tomu napálim všetky hviezdičky vo vesmíre.... :) ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Hurá. Pro jednou tu máme dokument, který nevznikl jako posmrtná pocta zesnulým ani jako naopak úlitba těm, kteří byli během života opomíjeni. Supersonic je sondou do let, kdy říct o čemkoliv cokoliv v muzice nebo kdekoliv jinde ještě automaticky neznamenalo konečnou. A ti, co vám na pozadí filmu vypráví, se toho drží dodnes. Bezpodmínečně největší deviza filmu. Nechat si příběh kapely vyprávět od samotného Liama, Noela a potom dále i příslušníků rodiny a kamarádů. Je to zážitek k nezaplacení. Mimo to, že společně s videy „domácí výroby“ jde o nezklamávající srandu, tak se díky jejich postřehům dozvíte o tom, jaké to bylo být Oasis daleko víc, než kdy vyčtete z internetu. It's just rock 'n' roll. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • "Supersonic" byl prvním singlem Oasis, který se umístil v hitparádě v USA (na 11. místě). (Fary)
  • Nejlepší film roku 2016 podle magazínu NME. (Hal_Moore)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno