foto

David Letterman

  • nar. 12.4.1947 (70 let)
    Indianapolis, Indiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Letterman se narodil 12. dubna roku 1947. Je to americký komik, jenž se proslavil díky své Talk show: NOČNÍ SHOW DAVIDA LETTERMANA, jež je často navštěvována slavnými osobnostmi.

Letterman je také televizním a filmovým producentem, produkoval například seriál RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD, je vlastníkem produkční společnosti Wordwide Pants.

Jeho humor je pověstný a všemi opěvovaný, hojně využívá ironie, absurdit a ironie sebe sama, díky čemuž je jeho talk show nejsledovanější po celém světě. Dostalo se mu pozornosti díky tomu, že v roce 1995 předával Oscary.

Mezi idoly Davida Lettermana patří Steve Allen, Johnny Carson, Julia Roberts. Letterman ovlivnil osobnosti jako Conan O'Brien či Jimmy Kimmel. Ve svých pořadech se pohádal například se Cher, Shirley MacLaine, ba dokonce i s Madonnou (v roce 1994).

Mates "oates" Kováčik

Herecká filmografie

Filmy

2013 Kouzelníci
2010 I'm Still Here
1999 Muž na Měsíci
1997 Soukromé neřesti
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
1994 Plavčík
1987 Action Family (TV film)
1979 Fast Friends (TV film)
1978 Peeping Times (TV film)

TV seriály

2012 Simpsonovi (TV seriál)
Asociální síť (S23E11)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1993 Building, The (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1978 Mary (TV seriál)
Mork & Mindy (TV seriál)

Dokumentární

2015 Amy - a.z.
Billions in Change - a.z.
2014 Mad as Hell: Rise of the Young Turks
2011 The Undefeated - a.z.
2006 Kdo zabil elektromobil?
1998 Meeting People Is Easy
1989 I'm from Hollywood - a.z.

TV pořady

2012 Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad) - a.z.
2003 Americký chopper (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 67. Annual Academy Awards (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1982 Late Night with David Letterman (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace