Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Bill Dancer přijíždí do Chicaga s devítiletou holčičkou, které říká Kudrnatá Sue. Poté co jsou vyhozeni z nóbl restaurace, přesvědčí Bill dívenku, aby ho praštila klackem, a pak předstírá, že ho srazilo auto, které řídila úspěšná mladá advokátka Grey Ellisonová. Vystrašená žena, která pracuje na rozvodu vlivného politika Arnolda, je vezme na jídlo do blízkého podniku. Podivná dvojice jí nejde z hlavy, a když Billa další den opravdu srazí, odveze oba do svého přepychového bytu. V noci se pohádá s milencem Walterem a později také s Billem, když zjistí, že dívka neumí číst. Vyjde najevo, že Bill není dívčin otec. Žil s její matkou, a když zemřela, začal se o Sue starat. Právnička se s dívkou sbližuje a tráví hezké chvíle také s Billem, který si našel práci na stavbě. Po příjemném večeru, který si nenechají pokazit ani urážkami samolibého Waltera, se Grey a Bill poprvé políbí. Walter však zavolá úřadům, po jejichž zásahu skončí Bill ve vězení a Sue v dětském domově. Grey dosáhne propuštění Billa na kauci a od politika Arnolda získá výměnou za kompromitující materiály slib, že Sue bude svěřena do její péče. Dívenka Grey prozradí, že Bill teď asi odejde, protože jen chtěl, aby o ni bylo postaráno. Obě spěchají domů, kde na ně čeká dopis od Billa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden jediný přínos - naprosto přesně definuje "rodinnou komedii". Hrají tam špatně hrající špatní herci, je tam špatně hrající dítě, má to dementní scénář s happy endem, chvílemi se snaží být vtipný (marně), chvílemi dojemný (rovněž marně). Někdo níže označil dívenku v hlavní roli jako "roztomilou". Nechápu, jak k tomu došel. Už po prvních minutách filmu se mi vybavovaly výhradně myšlenky typu "Proutek se má ohýbat, dokud je mladý", "Metla vyhání z pekla" a "Škoda rány, která padne vedle". ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Velice krásný snímek který vás i umí naposto dojmout.Vždy brečím při scéně kdy Kudrnatá Sue přijde do hotelového pokoje a hledá svého tátu.Narazí ale na dopis ve kterém je její prstýnek a samozřejmě si domyslí,že ji opustil...naštěstí ji ale čeká v obývacím pokoji.Velice dojemné.James Belushi je opravdu velice kvalitní a hlavně dobrý herec.A ta malá holka která hrála hlavní roli byla taky úžasná. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Amerického herca Jima Belushiho považujem za sympatického chlapíka a dobrého komika. Avšak komédia "Kučeravá Sue" z roku 1991, kde stvárnil hlavnú mužskú úlohu, sa mi nikdy nepáčila. Vôbec som sa pri tomto snímku nebavil. Jim Belushi bol celkom fajn, ale strašne ma rozčuľovala tá malá židovka, čo sa tam pri ňom motala. Desať ročná Alisan Porterová sa možno niekomu mohla zdať roztomilá, ale ja som si na ňu vypestoval doslova alergiu. ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tulák a podvodníček, sladká a krapet zanedbaná dívenka a úspěšná advokátka. No, co z toho asi může vzniknout? Například milá rodinná komedie z dílny Johna Hughese, která měla navázat na úspěch Columbusovy (a Hughesovy) nesmrtelné pohádky o Kevinovi, který zůstal sám doma. I roztomilost (čti frackovitost) živého děvčátka má ovšem své meze, občas je to na hranici únosnosti, nicméně své diváky si to při četných televizních reprízách určitě dál nachází. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

John Hughes v tomto případě selhal scénáristicky, navíc se nepříliš úspěšně snaží hrát na city a humor zde velice strádá. Alisan Porter v titulní roli je v pohodě, tahounkou filmu je spíše Kelly Lynch než Jim Belushi. V Hughesově filmografii je Kudrnatá holka zástupkyní kategorie slabších nevýrazných položek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Takmer celé natáčanie prebiehalo v americkom meste Chicago, v štáte Illinois. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama