Reklama

Reklama

Nesvá

(seriál)
  • USA Insecure
Trailer
USA, (2016–2021), 21 h 49 min (Minutáž: 25–41 min)

Hrají:

Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Y'lan Noel, Natasha Rothwell, Catherine Curtin, Lisa Joyce, Neil Brown Jr., Heather Mazur, Maya Erskine, Veronica Mannion (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Issa Rae, tvůrkyně, scenáristka a hlavní hvězda seriálu Nesvá, přináší na HBO v této ostře humorné komedii svůj neotřelý pohled na svět. Hlavními hrdinkami jsou nejlepší kamarádky Issa (Rae) a Molly (Yvonne Orjiová), které si klestí cestu mezi záludnými úskalími profesního i osobního života v Los Angeles, kde coby dvě černošské ženy popírající veškeré stereotypy musejí čelit nejrůznějším výzvám. Přestože se Issa v soukromí před zrcadlem mění v drsnou raperku, její každodenní život "zástupkyně černošské rasy" ve vzdělávací neziskovce je o poznání méně povzbudivý. S třicítkou na krku začne přehodnocovat svůj pětiletý vztah s nezaměstnaným přítelem Lawrencem (Jay Ellis), který ustrnul na mrtvém bodě a nikam se neposouvá. Podobné strasti řeší také Issina nejlepší kamarádka Molly, jejíž profesní úspěch dobře placené právničky ostře kontrastuje s jejím zoufalým milostným životem. Po nečekaném vystoupení na festivalu autorské tvorby se Issa rozhodne být odvážnější a vykročit vstříc lepším zítřkům. Zjistí ale, že ačkoli její ostré rýmy překypují sebevědomím, zbavit se nejistoty v každodenním životě není ani zdaleka tak jednoduché. V průběhu osmidílné první řady seriál Nesvá citlivým, vtipným a autentickým způsobem nahlíží na zážitky a zkušenosti černošských žen očima Issy a Molly, které se pokoušejí dát si své životy do pořádku, zatímco se ze všech sil snaží neslevovat ze svých nároků. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (10)

Série 1 (2016) (S01) 

Podle mě je to fakt rasistickej seriál. Překvapilo mě, že od počátečního WTF?? to postupně gradovalo v docela slušný vztahový drama, který pokládalo dost životních otázek. Vadila mě sprostota, protože jsem k ní neviděla důvod a rap, protože podle mě nebyl dobrej. Postupně jsem si celkem oblíbila obě dvě hlavní hrdinky a oboum fandila, té hlavnější především. Druhou řadu asi zkouknu už jen ze zvědavosti, jak to bylo dál. Je dokonce v červených číslech, tak očekávám kvalitu tří posledních dílů. Btw: Ne, tohle vážně není komediální seriál. ()

Kurevsky nesvá (2016) (S01E01) 

Kolikrát tam zaznělo slovo pička? ()

Kurevsky složitá (2016) (S01E02) 

Slovo pička je trochu omezeno a teď vede negr. Běloši jsou tu vykreslení jako nic nechápající snažící se kreténi. Není ten seriál kapku rasistickej? ()

Kurevsky rasistická (2016) (S01E03) 

Scéna s kanapem byla fajn. Sebereflexe mnoha párů. ()

Kurevsky žíznivá (2016) (S01E04) 

Asi jediný, co mě u toho drží je vztah Issy a Lawrence. Protože jim fandím. :D Jinak prosím už žádnej rap a pičky. ()

Kurevsky pochybná (2016) (S01E05) 

Můj předchozí komentář nebyl vyslyšen. Budiž. A i když se kravské chování obou hlavních hrdinek dá pochopit, je jasný, že s následky pak musí žít každej sám. Btw: Pořád mi v tom seriálu děsně vadí vulgarita. ()

Kurevsky provinilá (2016) (S01E06) 

Hetero, bi, gay... věci přes které se nelze přenést, lži. Díl k zamyšlení. ()

Kurevsky opravdová (2016) (S01E07) 

Konečně ten seriál začíná pokládat zajímavý vztahový otázky. V to jsem ani nedoufala, spíš jsem myslela, že na to dokoukám ze setrvačnosti. ()

Kurevsky zlomená (2016) (S01E08) 

Dobré konce jsou jen v pohádkách? ()

Kurva dobrý (2017) (S02E01) 

Celkem zklamání, udržet pozornost bylo dost těžký. Snad je to definitivní ukončení příběhu první řady a jedeme dál. ()

Související novinky

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

25.07.2018

Daniel Kaluuya (Uteč, Black Panther) a Lena Waithe (Ready Player One: Hra začíná, Master of None) natočí film inspirovaný příběhem Bonnie a Clyda, Queen and Slim. Práva na film získalo studio… (více)

Reklama

Reklama