foto

Kerry Washington

  • nar. 31.1.1977 (39 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila sa v Bronxe v NY. Je dcérou úspešného obchodníka s nehnuteľnosťami a profesorky. Navštevovala Spence School v Manhattane, kde maturovala v 1994. Neskôr študovala divadelné herectvo na George Washington University.

Za rolu manželky diktárora v Ugande vo filme LAST KING OF SCOTLAND bola nominovaná na Black Reel a Image Awards 2007. Taktiež ju môžeme vidieť v tv seriáloch BOSTON LEGAL a 100 CENTRE STREET. Kerry je aj tvárou L'Oreal a režírovala hip-hop video klip pre rappera Commona "I Want You".

Kerry bola vydatá za herca Davida Moscowa od októbra 2004 do marca 2007. Je známa aj tým, že sa vždy snaží niečo si nechať z každej úlohy v ktorej hrá, napr. kus oblečenia alebo časť nábytku. V roku 2005 vyhrala cenu Image za vedľajšiu ženskú úlohu vo filme RAY.

Robert "Špinič" Vajda

Herecká filmografie

2016 Svědectví (TV film)
2013 Bláznivé námluvy
Movie: The Movie 2V
2012 Nespoutaný Django
Skandál (TV seriál)
Tisíc slov
2011 The Details
2010 Black Panther (TV seriál)
For Colored Girls
Night Catches Us
2009 Life Is Hot in Cracktown
Mother and Child
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Dům na špatné adrese
2007 Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Moje žena a jiné katastrofy
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Mrtvá dívka
Pidihajzlík
Poslední skotský král
2005 Fantastická čtyřka
Mr. & Mrs. Smith
Sexuální život
Wait
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Nesnáší mne
Osobní prohlídka (TV film)
Ray
Ring volný
2003 Hřích
Lidská skvrna
Svět podle Lelanda
2002 Česká spojka
Take the A Train
2001 Lift
Nežádej svůj poslední tanec
100 Centre Street (TV seriál)
2000 Deadline (TV seriál)
Our Song
3D
1994 Magical Make-Over (TV film)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2013 Girl Rising
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 Good Hair
People Speak, The
2001 Making of 'Save the Last Dance', The

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
68. Emmy Awards (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Oscar's Red Carpet 2013 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
The Writers' Room (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace