Reklama

Reklama

Belzebuth

Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo detektív Ritter (Joaquín Cosio) prišiel tragicky o svojho syna i manželku, je povolaný na vyšetrovanie k prípadom, ktoré môžu mať spojitosť so smrťou jeho rodiny. To, čo sa zdalo ako banálne prípady s jasnými páchateľmi má však oveľa hlbšie pozadie. Zistenie, že sa u všetkých prípadov objavil exkomunikovaný kňaz z Vatikánu tomu tiež rozhodne nepridávajú na jednoznačnosti. (dixx)

(více)

Recenze (25)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ.. kde by pomohla americká produkce a více peněz.. Film má dobrou zápletku.. Jako děti se tu hromadně masakrujou.. mazec.. Ale pak je to zbytečně prekombinovane a neskutečně dlouhé.. A největší kámen úrazu je hlavní mužská role policajta.. No tvl.. To je jeden velkej omyl :) na něj se fakt nedá koukat.. Je krajně nesympaticky.. :) 55% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela dobře natočené, ale na toho tlustého neschopného policajta se nedalo dívat a ke všemu 2 hodiny, to je prostě utrpení. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Starý tlstý detektív rieši prípady masových vrážd detí. Najprv ošetrovateľka vyvraždí skupinu novorodencov, potom študent vystrieľa škôlku, neskôr si to zase upratovačka namieri s elektrinou do detského bazéna. Trochu nezvyčajné, keď v hororoch umierajú deti, ale všetko je aj tak mimo záber, takže to vyše hodiny pripomína viac kriminálku. Navyše je hlavný hrdina bolestivo nesympatický. Potom sa nám to prepne do štandardu o posadnutosti, démonovi a exorcizme. Na pohľad je to miestami celkom efektné, ale krvi je málo, vydesiť to nemôže a tento žáner nie je úplne mojou šálkou kávy. Našťastie sa to dá bez problémov a utrpenia dopozerať. Inovácie či prekvapenia sa však nekonajú. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horor. Pristupoval som k nemu ostražito a pravdupovediac ktovieako sa mi doňho nechcelo. No zaujalo ma, že o ňom na svojom Facebooku v marci 2021 pozitívne písal britský hororový spisovateľ Adam Nevill (Rituál), tak som sa odhodlal a pozrel som si ho. Najskôr mi to pripadalo nie zlé, ale priemerné. No s pribúdajúcimi minútami to prekvapivo dostávalo pazúry a tesáky... a začalo ich to drsne používať. Scéna v pôrodnici je niečo, čo by v hollywoodskom horore zrejme nikdy nemohlo byť, ale rovnako brutálna je i scéna s bazénom. Herci boli dobrí (niektorí viac než to, Tobin Bell tu dokonca vyzerá ako Mads Mikkelsen!) a veľmi veľa robí prostredie moderného, ale zároveň stále mystického a poverčivého Mexika, kde sa bije nová doba s drogovými kartelmi a prastarými strašidelnými poverami. Scenár obsahuje viacero sympatických zvratov, ktoré som nečakal a niektoré z nich by cirkev zrejme vyhodnotila ako značne znepokojujúce a poburujúce. Priznávam, že tie 4* si to možno tak úplne stopercentne nezaslúži, ale na druhej strane by bolo podľa mňa nefér dať tomu 3* (a menej). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Belzebuth je celkem koukatelným pozdravem z Mexika. První hodinu se to sice tváří spíš jako kriminálka ale druhá půlka už je podstatně hororovější. Dojde na posednutí i exorcismus. Celkem mě zde překvapila účast Tobina Bella. Pravdou je, že Tobin Bell zde ztvárnil sice celkem důležitou postavu ale na druhou stranu moc si ho divák na obrazovce neužije. Za to tlustej policajt v hlavní roli si zpočátku moje sympatie zrovna nezískal. Po pár minutách jsem si na něho ale zvykl a po zbytek filmu mi až tak nevadil. Větší problém vidím ve zbytečně dlouhý stopáži. Pár minut bych určitě ubral. Celkově mi film ale celkem sedl. Úvod v porodnici byl efektivní a určitě z něho zamrazilo ikdyž samozřejmě divák napřímo nic nevidí. Mně osobně ani nevadila ta úvodní spíš kriminálně laděná hodinka. Jelikož druhá půle mi to celkem vynahradila. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mexiko, Chile, Argentina, odtud jsou Horory pro mě velkým lákadlem, vždy očekávám tu největší špínu, jakou si v Hororech dokážu představit. Ten úvod, kdy frajerka vytáhne skalpel a zmasakruje novorozence, to bylo šílený. Většinou jsou mordy ale mimo záběr (u těch novorozenců to asi chápu), každopádně, v některých scénách se mohlo klidně přitvrdit a nechat diváka nakouknout, no masakrují se tu jenom děti, takže máme prostě smůlu. První polovina spíše připomíná drsnější kriminálku, v té druhé narazíme na solidní exorcismus. Scény v podzemním tunelu patří asi k tomu nejlepšímu co film nabídne. Zklamal mě mluvící ježíš, to mi přišlo strašně hloupý a v jednom záběru i digitální cákance krve. Jinak atmosféra po celou dobu slušná, nikdo z herců mě vyloženě nesral, nejvíce potěšil Tobin Bell (SAW). Za mě slušná trojka a spíše jednohubka, podruhé už to vidět asi nikdy nechci. (16. hodnocení, 4. komentář) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod v porodnici byl parádní a i když se masakr odehrával mimo záběr, představivost v mém případě pracovala na plné obrátky a nebylo to nic hezkého. V dobrém slova smyslu. Jenže celkem záhy film sklouzl do obyčejné satanistické slátaniny s týmem paranormálních vyšetřovatelů, který se snaží skeptického policajta přesvědčit, aby prozřel a postavil se démonovi jak se sluší a patří. Sice ještě proběhlo pár scén s útoky na děti, které byly celkem solidní a mě se hodně líbila sekvence s Ježíšovou sochou, ale jinak mě film nechával chladným až do nepříliš povedeného finále. Svůj podíl na tom má i Cosio, který není zrovna tím typem hrdiny, kterému by člověk fandil a neprospívá ani přetažená stopáž. Na jedno podívání OK, ale od Mexičanů jsem zvyklý na mnohem lepší kousky. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začne to veľmi zaujímavo a netradične. A to vraždami novorodencov a chvilku pokračuje ďalšími vraždami detí. Že tam nebude skoro nič vidieť, sa dalo čakať a predvídať, keďže sa jedná o deti a išlo hlavne ukázať pointu o kom je tento film. Lenže pravé to bolo nadlho to najzaujímavejšie, čo film ponúkol a až pri konci sa ešte raz poriadne nadýchol a odviazal i keď nie až tak, ako som na Mexiko zvyknutý. Tak začiatok a koniec celkom dobré, ale stred je neskutočne uťahaný. Vidíme len nesympatického vyšetrovateľa, ktorý sa dosť trápi a divák sa trápi s ním. Triky sú tiež troška mimo, hlavne ten Ukrižovaný Ježiš, za to som sa hanbil i ja sám a čo potom tvorcovia tohto filmu. Zbytočne je natiahnutý, stačilo celkom 50-70 minút. Ale vyložene som sa nenudil a koniec bol, čo sa týka exorcizmu výživný, takže tú 3* si zaslúži. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Mexiku někdo vraždí děcka a případ vyšetřují dva tlustí vyžraní detektivové , kteří by z fleku mohly dělat reklamu na Kfc a Mcdonald. Největší problém filmu je ten , že pokud se zde nevraždí ty děcka (porodnice, škola, plavecký bazén, kino) tak film nemá co nabídnout jelikož vyšetřování vypadá zhruba takhle někdo říká věci o satanovi démonech atd. a ten tlustý blbeček se tam pořád směje nebo ho zesměšňuje. Film nebude nejspíše oblíbený ani u muslimské komunity ani u křesťanské za větu, že dříve byl Mesiáš muslim, ale křesťané proti němu zahájily křížovou výpravu a zabily ho. Konec se též nepovedl a táhne se. 60 procent vidět to vícekrát jdu níže. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Dve hodiny strasny nudy...vrazdy deti na zacatku a pak bazen celkem fajn..pak hromada kecu,jeden ozivlej jezis,pokec v tunelech a jedno vymitani...a uz nikdy nechci videt toho tlustyho poldu jak se prevaluje na kanapi😂 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mexický počin na téma vymítání ďábla a sadistického zabíjení malých dětí, hold k řemeslu odvrácené strany světa to patří. !WARNING! vysoce nedoporučuji maminkám na mateřské! 65% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ani netuším ako som narazil na tento film, moje očakávania boli mizerné takže som milo prekvapený.Natočené je to pekne a má to skvelú atmosféru. Celkový nápad sa mi najprv zdal komický ale neskôr som si povedal why not. K postavám si veľmi vzťah nevybudujete nakoľko hlavná je nesympatický tučný starý policajt(celkovo snáď každý policajt tam mal pupok ako slon) a Ivan je taká neutrálna postava. Lakačky žiadne čo je škoda, exorcizmus na konci sa mi ale páčil a chválim aj nápad zabíjať deti aj keď mimo kameru ale väčšinou nato odvaha nie je vôbec. Po trikovej stránke až na digitálnu krv v pohode. U mňa slabšie 3* . Najviac ma dostalo keď hl postava vypočúvala matku dieťaťa ktoré zabilo škôlkárov a povedal jej " to je váš malý anjelik" to ma akože rozsekalo. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

První Portesův horor a vůbec ne špatný,spíše jsem překvapen,jelikož má na kontě samé komediální snímky. Démonologie,ta je tam velmi dobře vkomponována a je opravdu cítit.Potetovaný hieroglifácký belzeb, napětí a celková stísněná atmosféra šlape. Pro mě prima . ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Dal bych i vyšší hodnocení, ale to by tam museli hrát aspoň trochu sympatičtí herci... je to jen samej nesympatickej starej, tlustej mexikánec a pak dlouho nic... celý to dost herecky táhne ten starej páprda ze SAW, bez něj by to bylo už tak slabší. Jinak dějově docela dobrý a koukatelný. Triky slabší, nejlepší je oživlej Ježíš. Dobrá atmosféra, interiéry i exteriéry, jen to herecký obsazení je marný, jednotlivé postavy jsou vám úplně buřt. Škoda, mělo to větší potenciál. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Shrek si tentokrát oblékl policejní uniformu a společně s Oslíkem vyrazil do boje za záchranu nějakého kluka, do kterého se, tentokrát po dalších tisíci letech, už potřetí zreinkarnoval Mesiáš. Na cestě ho stíhá zlo zpodobněné obživlou sochou Jožina Krista. Zmatek korunuje chaos a taky to na životě odnese pár desítek dětí, ale v každé pohádce to musí nakonec dopadnout jak? No přece dobře. Konec a zvonec. (22%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nic nového to nepřineslo, snad jen jedna či dvě scény se dají považovat za neotřelé. Jinak potěšil Tobin Bell, ale vcelku jde o tuctový satanický film. Pro někoho mohl být napínavý závěr, ale protože já jsem se půl filmu nudil, tak mi bylo naprosto jedno jak to dopadne. A ta digi krev tomu na konci nepřidala. Ale přesto udílím dvacítku. ()

Reklama

Reklama