Reklama

Reklama

Paní K

Malajsie / Hongkong / Čína, 2016, 96 min

Obsahy(1)

Rok 2016 bol pre Karu Wai (v starších filmoch Kara Hui) zaujímavý – postava ženy s Alzheimerovou chorobou, ktorá nachádza priateľa v mladíkovi bez domova, vo filme Šťastie (Happiness, r. Andy Lo) jej vyniesla ocenenie Hong Kong Film Award pre najlepšiu herečku. Wai je zároveň vôbec prvou herečkou, ktorej bolo toto ocenenie v roku 1982 udelené. Pani K jej zasa ponúkla rolu, v ktorej sa mohla vrátiť k svojim počiatkom v kung-fu a wu- -xia filmoch. Zároveň je jej druhou spoluprácou s malajzijským režisérom Ho Yuhangom. Pani K si užíva pomalý život na predmestí s manželom a dcérou. Všetko je krásne, žltá žiari, ale... Pani K skrýva tajomstvá, o ktorých niekto rozhodol, že by už nemali ostať pochované. Ešte dobre, že pani K je žena. Pretože ženy sú rodené bojovníčky. (Art Film Fest)

(více)

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Asijský snímek pro obyčejného diváka poněkud těžkopádný, neboť po shlédnutí asi těžko dokáže strávit fakt, že byl nominován za nejlepší akční choreografii v 53. ročníku Zlatý kůň Film Awards, Taipei v roce 2016. Divák očekávající plnohodnotné akční scény s bojovým uměním bude velice zklamán. Tady se režisér snaží hlavně o artový styl. O akční scény samozřejmě nouze není, i když na samém začátku jakoby byly vystřiženy, avšak pomalejší tempo vyprávění a právě artová atmosféra poněkud kazí očekávanou zábavu. Tvůrci si tento neduh zřejmě uvědomili a tak se to snažili u některých scén zachránit hudebním motivem typickým pro spaghetti westerny. Žánrově se tak spíše jedná o drama se zvláštním smyslem pro humor a atmosférou, jakoby tu byl vliv Tarantina a Carpentera. Snímek jako celek vyznívá jako podivnost slepená z různých stylů kinematografie, atmosféry a vyprávění, což povznáší spíše značnou kostrbatost a nesmělost v daném očekávání. Snímek spíše pro náročného diváka, i když i ten se nebude tvářit zrovna nadšeně. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mrs K (Kara Wai) musí ochránit svoji rodinu, která se dostane do nebezpečí, protože ji dožene vlastní minulost... Příběh ani akce neoslní a je to docela škoda, protože tohle šlo natočit mnohem lépe. Jde o podprůměrný film, který divák po zhlédnutí lehce zapomene. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Takový průměr, neurazí, ani zvlášť nenadchne. Příběh, který byl natočen už několikrát předtím, ale je to relativně krátký, takže to nezačne nudit a děj slušně odsýpá. Kdybych nevěděla, že je to z roku 2016, řekla bych, že koukám na starý HK film a i mně přišlo, že tomu odpovídá i hudba, která se mi líbila a tak nějak do toho správně sedla. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušný začiatok a dobrá „Pani K“. V druhej polovici však už to tak nie je a neustále „úniky“ a „chytenie“ ľudí trošku degradujú očakávanie. Mohlo by to byť akýsi remastered Taken z ďalekého východu, ale to sa nestalo. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad film o pomste chlapíka, ktorého podviedla jeho kumpánka pri dávnej lúpeži, ktorej teraz unesie dcéru. Začiatok je pomalý, prakticky bez akcie, ale má to celkom zaujímavú atmosféru, ktorú filmu dodáva hlavne hudba, ktorá pripomína staré japonské filmy, alebo Tarantinov Kill Bill. Bohužiaľ od polovice mi už začalo vadiť, že sa tam nič nedeje a správanie postáv je čím ďalej tým nezmyselnejšie. Takže, keď už na konci došlo aj na nejakú akciu, tak mi už bolo jedno jak to dopadne. Kara Hui ale vyzerá stále dobre a Simon Yam si svojho zmäteného záporáka tiež celkom slušne užil. Keby to malo vyváženejšie tempo a logickejšie správanie postáv, tak to mohol byť aj solídny nadpriemer. Takto je to celkom nuda. 5/10. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama