Reklama

Reklama

Teror

(TV film)
  • Německo Terror - Ihr Urteil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Německé drama ze soudní síně s přímou účastí televizních diváků...

26. května, 20:53. Centrum pro zabezpečení vzdušného prostoru hlásí únos osobního letadla na trase z Berlína do Mnichova. Únosci hrozí, že se strojem narazí do vyprodaného fotbalového stadionu.

Střih. Soudní síň. Před tribunálem stojí pilot stíhačky Lars Koch, který se osudného dne o své vůli rozhodl unesený Airbus sestřelit. Zachránil tak zřejmě na sedmdesát tisíc životů, 164 lidí na palubě však zemřelo. Státní zástupce viní Kocha ze smrti nevinných cestujících. Obhajoba svého klienta naopak prezentuje jako hrdinu, který byl v rozhodující chvíli jako jediný schopen převzít zodpovědnost.

Ve chvíli, kdy se porota odebere k poradě, se příběh pozastaví. Televizní diváci mají možnost živě hlasovat, jaký bude konečný verdikt: vinen, či nevinen? Sami tak rozhodnou, který ze dvou alternativních závěrů filmu uvidí. Unikátní počin televize ARD bude simultánně odvysílán v Německu, Rakousku, Švýcarsku, České republice a na Slovensku. Uvedení na České televizi bude následováno živým přenosem Souvislostí Jana Pokorného, během nichž bude uveden závěr filmu vybraný hlasováním německých diváků. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

majo25

A OPÄŤ bez akéhokoľvek argumentu... Nauč sa najprv, že čo znamená pojem diskusia a až sa to aj naučíš, rátam že nie skôr ako o 10-15 rokov, pokiaľ sa dokážeš vôbec niekedy zbaviť svojej bezbrehej samoľúbosti, tak sa do nejakej diskusie aj zapoj... Ty nemáš ani páru o tom, že kto som.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Rewol

Pobavilo. Na druhej strane som pochopil, čo si (asi) za individuum a že diskutovať určite nechceš. Pekný deň. 

na příspěvěk reagoval Rewol

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

majo25

OPÄŤ si nepoužil žiaden argument, IBA si jedinú otázku rozpísal z jedného na PÄŤ riadkov. Na rozdiel od teba, som to ja pochopil. Ty diskutovať NEVIEŠ, akurát MANIPULATÍVNE svoju NESCHOPNOSŤ podsúvaš na mňa... Pokiaľ sa umeniu diskusie učíš z relácie Pod lampou a tvojim vzorom je Hríb, tak mi je ťa úprimne ľúto.

na příspěvěk reagoval majo25

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Rewol

Nemusíš dávať toľko otáznikov na konci, bola to jednoduchá otázka, podľa ktorej som chcel zistiť, ako zmýšľaš. Ak nechceš debatovať, nemusíme pokračovať. Dobre, tak ak som dobre pochopil, obetoval by si manželku za nejakých 70 000 neznámych životov. Áno? Najväčšia pravdepodnosť to zaiste nebola. Aj keby bola, nie je to 100% istota. Ak by si mal nejakú šancu, hoc aj minimálnu, nedržal by si sa jej ako kliešť?

na příspěvěk reagoval Rewol

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

majo25

Obetoval by si život 70 tisíc ľudí za život svojej manželky? A pritom by si vedel, že s najväčšou pravdepodobnosťou zomrie o päť minút neskôr?????

A dokážeš použiť aj argumenty, či sa zmôžeš IBA na otázky???

na příspěvěk reagoval majo25

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Zaujímavý námet, ALE to akým spôsobom vykreslili pilota je absolútne neprijateľné. Jeho obhajoba pri výpovedi je úplne nezmyselná a robí z neho klasickú "gumu". Každý jeden človek, čo by použil úplne jednoduché myslenie, by dokázal obhájiť zostrelenie lietadla úplne inak a určite lepšie, než sa to udialo v tomto snímku. Čo sa týka postavy "prokurátorky", tak tu len toľko, že prakticky všetky jej príklady, ktoré používala pri procese boli mimoriadne scestné a absolútne nepasovali na daný prípad, či už to bol "výhybkár" alebo pacient v nemocnici. Logicky a filozoficky doslova "drístala".

Základná OTÁZKA o osude pasažierov lietadla je totiž taká, že:

- Mal ich ZABIŤ pilot stíhačky a pritom by zomreli IBA pasažieri lietadla?

- Alebo by pasažierov lietadla mal ZABIŤ terorista, pričom okrem pasažierov by bolo na živote ohrozených ďalších 70tisíc ľudí?

V prípade prvej možnosti by bol pilot zodpovedný za smrť 164 pasažierov. V druhej možnosti bol zodpovedný za smrť 167 pasažierov plus 70 000 divákov na štadióne.

Nuž a "ČAKAŤ" na to, že ČI by sa podarilo cestujúcim zlikvidovať teroristu, alebo ČI by pilot v poslednej chvíli strhol lietadlo, alebo ČI....??? To má byť akože čo? Nuž skúsim použiť iný príklad. Žene je diagnostikovaný nádor na prsníku vo veľmi vysokom štádiu. Namiesto odstránenia prsníka by daná prokurátorka zrejme dala prednosť liekom. A evidentne by čakala na to, ČI prežije... Koľko ľudí by sa takto rozhodlo??? Som si istý, že väčšina ľudí by pristúpila ku odstráneniu prsníka...

na příspěvěk reagoval majo25

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak pochopitelně, že nevinen! To mi bylo jasný už po 5 minutách a snad i každýmu se zdravým rozumem. Ti v letadle to měli spočítaný tak jako tak otázka byla jestli zařvou jenom oni nebo sebou vezmou desetitisíce dalších. Tý státní zástupkyni se to kecá píče jedný, ale ona tam nebyla a neprožila to. Ten pilot byl jedinej kdo měl koule to rozhodnout. Ostatní si koukali jenom umejt ruce a hlavně za nic nenést odpovědnost.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Pre mňa veľmi zaujímavý bol fakt, že v stredoeurópskych krajinách dopadlo hlasovanie o vine/nevine nieže viacmenej podobne, ale že priam totožne.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Dreamer

Dreamer (hodnocení, recenze)

Zaujimavy projekt, az na to, ze mi po cely cas nefungovala stranka s hlasovanim.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ZetDaElO

ZetDaElO (hodnocení, recenze)

Uvidíme, očakávania mám minimálne, ale námet a myšlienka vyzerajú minimálne zaujímavo.

Reklama

Reklama