Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová hledají brutálního humanoidního zabijáka. (Disney+)

Recenze (26)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně jediná epizoda Akt X, kterou si pamatuju dodnes, protože sám jsem klaustrofob a při představě, že bych se plížil tak těsnými prostory se mi obrací žaludek naruby. Vynikající je samozřejmě herecký výkon Douga Hutchinsona, kterého jsem v době zhlédnutí epizody před x lety vůbec neznal. Až Zelená míle mi jeho obličej vryla do paměti :). Ten chlápek umí hrát zatraceně dobře pouhými výrazy obličeje a očima! Z finálního záběru na malou škvírku ve dveřích pro podávání tácku s jídlem a šílený výraz v jeho obličeji mi běhá mráz po zádech. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mulder a Scullyová řeší vraždy, při nichž byla obětem vyrvána játra z těla.Kamarád Scullyové z FBI upozorní oba agenty na podivný případ: třem zavražděným byla z těla vyrvána játra. Není tu jediné vodítko, ze kterého by se dalo vycházet. Mulder a Scullyová najdou na místě činu u ventilačních šachty pouze do délky protažený otisk prstu. Zjistí, že stejné otisky prstů byly nalezeny na místech, kde došlo k podobným vraždám, které se v sérii po pěti opakují každých třicet let, počínaje rokem 1903. Předpokládají tedy, že dvě vraždy vrah ještě spáchá. Agenti poté zadrží Eugena Toomse, který se na poslední místo činu snaží vrátit ventilační šachtou. Mulder zjistí, že jeho otisk prstů, počítačem protažený na potřebnou délku, odpovídá prstu z místa činu. Tooms se protáhne komínem, aby spáchal další vraždu. Agenti navštíví policistu, který vyšetřoval předchozí vraždy. Ten jim ukáže fotografii Toomse, starou třicet let. Tooms vůbec nezestárnul. Agenti potom v domě, kde Tooms bydlí, najdou něco jako hnízdo. Mulder předpokládá, že Tooms je genetický mutant, který se probouzí vždy po třiceti letech hibernace, aby vyhověl své potřebě získat další lidská játra. Když Tooms chce jako svoji pátou oběť zabít Scullyovou, Mulder mu v tom zabrání a Tooms je zatčen a internován v psychiatrické léčebně. Staví si tam nové hnízdo, aby v něm mohl hibernovat. (Oficiální text) Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/products/serialy/ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1993 sa začal vysielať americký mysteriózny televízny seriál "Akty X" (The X-Files). Počas deviatich rokov bolo vyprodukovaných deväť sérií, ktoré spolu obsahujú dvestodva častí. Tretia epizóda z prvej série nesie názov "Hniezdo" (Squeeze). Televíznu premiéru mala dvadsiateho štvrtého septembra roku 1993. Agent Fox Mulder a agentka Dana Scullyová vyšetrujú v meste Baltimore v štáte Maryland brutálnu vraždu bohatého podnikateľa George Ushera. Je neobvyklá tým, že vrah mu vybral a odniesol jeho pečeň. Počas vyšetrovania zistia, že rovnaké vraždy, pri ktorých bola obetiam vyjmutá pečeň, sa stali aj v rokoch 1903, 1933 a 1963. Nadobudnú podozrenie, že ich má na svedomí ten istý páchateľ. Neznáma forma života, nebezpečná bytosť, ktorá ku svojmu dlhovekému prežitiu potrebuje raz za tridsať rokov skonzumovať ľudskú pečeň. ***** ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je lahůdka. Perfektní hororový příběh, s dokonalou atmosférou. Na rovinu musím říci, že tyto čistě hororově laděný díly mám ze všeho nejraději a v tomto případě se jedná o top díl v rámci této řady. Naši hrdinové tentokrát pátrají po mutantovi který lidem vyrvává játra a následně je pojídá. Dokonalé a samotný mutant je perfektně ztvarněný. Na průzkum mutantova doupěte jistě divák jen tak nezapomene. Temná lahůdka pro labužníky. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hlavní expert na žánr horor pochopitelně vítám, že seriál X-Files nezahrnuje pouze tematiku vladní konspirace a že se naopak většinová část dějové linie zabývá vyšetřováním případů spojených s výskytem paranormálních jevů, které mnohdy představují živnou půdu pro efektní hororové zpracování. Epizoda Squeeze je zářným příkladem a divák zde se zatajeným dechem sleduje značně flexibilního vraždícího mutanta, kterého na jedničku ztvárnil Doug Hutchison. Napětí by se dalo krájet a atmosféra znepokojení nekompromisním způsobem prostupuje celý díl. Zvláště na návštěvu mutantího hnízda divák asi dlouho nezapomene. Bez jakýchkoliv pochybností hodnotím pěti hvězdami. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Jelikož první dvě epizody Úvod (1993) a Muž z Pentagonu (1993) se zabývaly tématem UFO, požádala stanice Fox tvůrce seriálu, aby se další epizoda věnovala něčemu úplně jinému. (Kubaaa97)
  • Všechny scény byly natočeny ve městě Vancouver. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama