Reklama

Reklama

Alchimiste Parafaragamus ou La cornue infernale

  • USA Mysterious Retort, The
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1906, 3 min

Obsahy(1)

Film vypráví příběh stále usínajícího alchymisty a jeho kouzelné baňky, kolem které se dějí velmi podivné věci... (Stegr)

Recenze (13)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Skrytá osvícenská agitka ukazující těžké, strašidelné sny pověrčivých alchymistů. Zatímco jak známo, seriózním vědcům se zásadně zdají pouze poklidné věci, třeba o mihotání elektronek ve vakuu, čehož se poleká jen málokdo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tiež známe pod názvom "Alchimiste Parafaragamus", alebo "The Mysterious Retort". Kde sledujeme spiaceho kúzelníka, okolo ktorého sa začnú diať divné veci. Centrum podivností je v skennej banke s vriacou vodou. Toto je je presne látka pre Meliasa ako stvorená (triky, triky, triky). ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Magie Georgese Mélièse s povedenými triky. Schválně jestli si všimnete při stopáži 2:09, jak dívenka vystrčí ruku z báně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rok 1906 a Méliès robil to, čo dajme tomu 6 či 8 rokov dozadu, ten chlap akoby zastal v stereotype, nebyť niektorých scénok, tak by som išiel ešte nižšie s hodnotením. Taktiež ma prekvapil ten hračkársky had, že už vtedy sa s ním hrávali, no to len tak pomimo hodnotenia. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Alchymista spí a nevšímá si kouzel, která (omylem) stvořil. Moc krátké a moc prázdné, aby to zaujalo. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Atmosféra jako by přenesená z (či do) prastaré hry King's Quest III. Dobrá hudba, efekty, uhozenost... přesně tak, jak to má být, když není více prostoru. Snad jen pochopitelná pointa navíc by přišla k dobru. ()

Reklama

Reklama