Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Jordan 

všechny recenze uživatele

opravujem svoje pôvodné hodnotenie a s hanbou sa ospravedlňujem všetkým, ktorí ho čítali a ktorí si ho prípadne pamätajú - bol som mladý, nerozumný . . . teraz už mnohé veci chápem a na mozgový puding, puding žalúdočných štiav, v rúre pečených mimozemšťanov a krvavé besnenie partičky novozélandských dospelých detí na čele s pánom P.J. nedám dopustiť (aj keď Braindead mám radšej); ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Maximální splatterový nátěr, jenž je dokonalou ukázkou Jacksonovy režijní ujetosti. Obludná sbírka nechutností všeho druhu, jíž sice kralují nejrůznější formy porcování lidského těla, ale na druhé straně taky neutuchající kadence toho nejčernějšího humoru. Jistě, děj je prostinký a krátký tak, že by se vlezl na jednu „áčtverku“ a celé je to natočeno přesně ve stylu „kamarádského“ videa. Jenomže z málokterého videa tohoto druhu je cítit taková zaujatost každým záběrem (ten detailní přelet kamery okolo Magnumu je skvělý) a zároveň nadhled pro to, že se zde netočí nic smrtelně vážného. V rámci seriózní filmařiny jasný outsider, ale jako kultovní podívaná pro zaryté filmové fandy bezchybné dílo, po jehož skončení se budete ještě dvě hodiny ptát sám sebe, jak je možné za takový pakatel natočit něco tak skvělého. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem VESMÍRNÉ KANIBALY (překlad je sice úplně mimo, ale béčkovější než originál) a druhé SMRTELNÉ ZLO zbožňoval, když jsem ale obé shlédl s odstupem deseti let, zjistil jsem, že nadšení pro VK u mě vyprchalo. Najednou vidím jak moc amatérské, plytké a infantilní to je a jak to ani zdaleka nedosahuje Raimiho zběsilé vizuální invenčnosti. I když srovnávat ty dva filmy je nefér, protože SZ2 je studiový film pořízený za pěkné 3 miliónky, zatímco VK jsou ultralaciná amatéřina (a debut), která vznikala po víkendech 4 roky. V kategorii amatérských filmů to ale vůbec není špatné a ve své době, notabene v takové díře jakou Nový Zéland byl, to musela být bomba. Příběh, dá-li se o něčem takovém mluvit, je řídký a nijak zvlášť negraduje, některé postavy mizí a znovu objevují až po dlouhé době, triky a masky jsou až na výjimky směšné (většinou pořád odněkud teče falešná krev a padají vnitřnosti), ale stejně jako roztomile amatérská kamera a herecké výkony to nijak zvlášť nevadí, právě naopak. Moc se tu toho sice nenamluví, ale dialogy jsou tu a tam vtipné ("JSME ASTRO-INFO-DIAGNO-SLUŽBA." - "A MÁME PĚKNĚ BLBOU ZKRATKU.") a utkvěla mi parádní akční scéna s Derekem na skále (závěrečná přestřelka připomene KOMANDO, ale je přece jen moc dlouhá). "ZAŽIL JSTE UŽ NĚJAKOU PŘESTŘELKU?" - "NE." - "JÁ TAKY NE, ALE TAHLE UJDE, CO?" ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Modla všech nízkorozpočtových splatterů. Spousta krve, vnitřností, krve, mimozemšťanů a zase krve. A i když veškeré násilí, postavy a morbidní humor nejsou ještě přivedeny do přirozené vyváženosti jako u pozdějšího Braindead, je to pořád kvalitní prdel. Jackson vás tu častuje vším gore v natolik absurdním množství, že i dnes tenhle film hledá konkurenci jen těžko. Člověku se lehce vryjou do paměti scény jako rejpání samopalem ve střevech, vyjídání mozku pomocí lžičky nebo hromadné popíjení zvratků. Opětovné projekce jsou tak skoro nutností. Hláška "Právě jsem se podruhé narodil!", co utrousí hrdina, který se motorovkou zrovna prořeže tělem kanibalského ufouna, je tedy na místě. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je to jiné než všechny ostatní filmy na tohle téma, které jsem si kdy pustil. Je to jiné než všechny ostatní země, které jsem kdy navštívil. Je to jiné než všechny ostatní celovečerní prvotiny, které jsem kdy viděl. Je to po svém zábavné i pitomé, legrační i laciné, obdivuhodné i děsivé. Je to prostě Nový Zéland a je to Peter Jackson. (Challenge Tour 2015, film č.1) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Všechny zvratky byly vyrobeny smícháním jogurtů, müsli a zeleného potravinářského barviva. (ČSFD)
  • Pete O'Herne se na přání režiséra Petera Jacksona po dobu natáčení (4 roky) neholil více než jednou týdně, aby snímek zachoval kontinuitu. O’Herne později uvedl, že bylo pro něj obtížné se po skončení natáčení tohoto zvyku zbavit. (ČSFD)
  • Části filmu použila kanadská kapela Skinny Puppy ve svém videoklipu pro Worlock. (Vampireman)

Reklama

Reklama