Reklama

Reklama

Děsivá temnota

  • USA In Darkness (více)
Trailer

Sofia McKendrick je slepá pianistka, která žije v Londýně. Mívá noční můry, ve kterých se jí vrací vyvraždění rodiny srbskými vojenskými jednotkami. Její sousedkou je Veronique, dcera srbského filantropa Zorana Radiče, který během bosenské války spáchal spoustu válečných zločinů. Sofia si všimla, že se Veronique v poslední době chová divně. Při rozhovoru ve výtahu předá Veronique Sofii USB disk a řekne, že parfém, který používá, je Tekuté zlato. Jednou večer Sofie zaslechne v bytě Veronique hádku, po které dívka vypadne z okna je na místě mrtvá. Tento incident vyšetřuje detektiv Mills. Sofie při výslechu popírá, že by si všimla čehokoliv divného, řekne, že hádku neslyšela a USB disk si nechává u sebe. Později na akci pořádané Radičem Sofia zaslechne Radiče, jak se svými spolupracovníky diskutuje o okolnostech dceřiny smrti, přičemž vyjde najevo, kdo za úmrtím stojí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie “v Temnote” by sa mal volať tento snímok, ale “v Prázdnote”. V tomto prípade sa “chvála” hľadá, ako ihla v kope sena. Za mňa pomerne dosť nefunkčné, zdĺhavé, unudené, v “atmosfére” len v ojedinelých prípadoch, ktorých bolo tak či onak poskromne. Každopádne, “expert” sa vyjadril jasne, takže to môj názor môže byť absolútne scestný. Nenechajte sa zmiasť ☝️😉 ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je nejstupidnější a nejzbytečnější film co jsem tento půlrok zatím viděl (druhé místo zaujímá Solo, ale na to se nebudu dívat ani za milion). Takže zde máme slepou pianistku, která je svědkem vraždy a chce se mstít válečnému zločinci. Logiku ani scénář to žádný nemá (ženskou chtějí zabít je v nemocnici normálně si z tama odejde a nikdo to neřeší přitom je potencionálním svědkem zločinu a nikoho to nezajímá nebo válečný zločinec se zde prochází volně na svobodě dokonce se sám vydá i vraždit a nikoho to netíží) P.s.1 někdy v životě bych chtěl potkat někoho kdo se podepisuje jen iniciálami P.s. 2 na co měla v koupelně rtěnku a lak na nehty , když byla slepá od 5 let Pusťte si radši tohle s Milou to je o 3 třídy výše https://www.csfd.cz/film/269495-tvare-v-davu/komentare/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že niekde v polke filmu sa to stratilo a začalo to ísť nesprávnym smerom. "In Darkness" má podľa mňa veľmi dobrú prvú polovicu. Natalie Dormer je schopná hlavná hrdinka a Ed Skrein je podľa mňa tiež celkom dobrý. Dokonca mám pocit, že jeho postava ma zaujala asi zo všetkých najviac. Mám pocit, že nebol zlým človekom, len bol trošku vedený nesprávnym smerom. Vizuálne je film strhujúci. Vyzerá fantasticky, je tu dobrá kamera, veľmi dobre využitie osvetlenia a pôsobí to skvele. Hudba je takisto super. Dotvára skvele atmosféru a celkovo ma to berie. Emily Ratajkowski z toho čo tu odohrá je v pohode a človek chce vedieť čo sa jej stalo. Plus fakt, že naša hlavná hrdinka je slepá to celé posúva do zaujímavej roviny. Slepá svedkyňa, ktorá chce niektoré veci vyriešiť na vlastnú päsť je zaujímavé. No potom sa do toho zapojí hlavná zápletka a reálne sa začnú odhaľovať postavy, ich motívy, ich myšlienky a všetko podobné a začína sa to pomaly ale isto rozsypávať. Nebolo to vôbec nutné, nič to nepridalo a skôr som mal pocit, že naopak to degradovalo. To čo začalo ako zaujímavý thriller, kde sme vyšetrovali zločin a mali sme slepú svedkyňu sa nakoniec zmenil na politický film o pomste, čo vôbec nemá rovnaký šarm a záujem sa strácal. A čím to išlo ďalej, tým menej ma to zaujímalo. No najhorší je asi záver filmu, kde som viac menej vôbec nepochopil čo sa vlastne stalo. A čo som si z toho mal odniesť. Lebo keď vidím tie scénky, nijako mi to nedáva zmysel. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že sa k nemu vrátim, no jeho kvality sú dostatočne dobré. Len keby sa to viac dokázalo sústrediť na kvalitne napísaný príbeh. Lebo tam to kríva úprimne najviac. Hodnotenie: C+ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Film, jehož název nabádá k mnoha dobrým námětům, ale realita je absolutně jiná a neuspokojivá. Ani se mi na to nechce plýtvat drahocennými slovy, protože budu muset vynaložit snahu, kterou nedokázal režisér tohoto skvostu vynaložit ani z poloviny, aby byl tento snímek aspoň trochu stravitelný. Za prvé je to jeden velký zmatek, který nefunguje a za druhé je to brutální nuda, ze které se vyklube ještě větší nuda a jejíž pointu ani nechcete vědět, protože vás zkrátka nezajímá. Ztráta času a po dlouhé době fraškoidní záležitost. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já nechci In Darkness označit přímo za nějakou bídnou podívanou, jelikož v rámci žánru dokáže nabídnout méně náročnějšímu publiku asi vše, čím by takový thriller asi měl disponovat, aby tedy alespoň nějak fungoval, takže napětí, atmosféru a ve svém průběhu i nějaký ten zvrat, horší je to ale prostě jednak s kvalitou výše zmíněných filmových ingrediencí, a jednak zde především i s ústřední zápletkou, jenž působí dost krkolomně, v mnoha ohledech nepřesvědčivě a v samotném závěru pak doslova přitaženě za vlasy, vyvolávajíc pocit, že to si snad dělají tvůrci srandu. Celé to lze každopádně považovat za takové spíš profesionálněji zpracované béčko, kterému tedy nelze jistě upřít spád a v průběhu filmu i pár scén, které dokážou diváka oslovit, na druhou stranu veškeré postavy působí vážně stereotypně a fakt tuctově, zároveň přestože se zde tvůrci snažili o vyvolání mnoha emocí, tak to se jim též rozhodně nepovedlo, bohužel tu zcela chybí i jakákoliv akce, i když o ní to úplně není, ale přeci jen v pár momentech se tam pro oživení hodila vtěsnat, a co se castingu týče, tak i v tomto ohledu je to taková mdlá klasika, kde jsou sice možná herci typologicky dobře obsazení, ale o nějaké výraznosti, či zásadní přesvědčivosti tu nelze hovořit. Takže ve výsledku představuje tato podívaná pro příznivce thrillerů nejspíš vhodnou a snesitelnou záležitost, pro zbytek ale spíš jen slabší průměr, jelikož nedokáže nabídnout opravdu nic zajímavého, působivého, či fungujícího navíc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama