Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 pecky, ale ani pořádně nevím za co... Nudilo mě to, drásalo to moji nervovou soustavu (neměnná kondice po léta vězněných lidí, jejich nestárnoucí hadry, stabilní výzor, jejich neschopnost přemoci jednoho psychopata), hereckou manýru Brit Marlingové už jsem nemohl vystát, konec byl pro mě naprosto rozpačitý a neuspojivý... Co se mi naopak líbilo, byl například popis pošramocené a odlišně fungující psychiky dlouhodobě zadržovaných vězňů. Celkově mám pocit, že mi v tomto případě něco uniká, že nemám kapacitu na to, abych si dokázal domyslet, co tu zůstalo nevyřčeno. Bez toho, na co možná nestačím, jsem toho ale dostal málo. Na 3 hvězdy by to bylo málo, ty neodráží kvalitu, ale pouze můj alibismus. P.S.: S malým časovým odstupem nabývám dojmu, že to byl 8mi hodinový mindfuck. To je přepych, který si nechci dovolovat a ostatní od něj hodlám v rámci možností varovat. Snižuju proto hodnocení. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 sezóna 60%. 2 sezóna 60%. Chtěla se mi psát esej o tom, jak se tu perou ( nejen ) dvě skupiny lidí. Jedna si stěžuje jak druhé chybí třetí oko a vyšší úroveň myšlení, druhá si stěžuje na velkohubost a rádoby mysteriózní universum. Já se ztotožňuji asi nejlépe s názorem že "Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově." Finále druhé sezóny s bílými holubicemi je už čistá křeč a sebeparodie, která celou věc posílá do čistých, dosebezahleděných sraček (pekel). Jestli se chystá sezóna třetí mě již v tuto chvíli naprosto nezajímá a se seriálem se loučím. Pár hezkých i chytrých momentů jistě má. Smířlivé tři za odvahu a jistou originalitu. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto počinu myslet.. První půlka první serie je spíš takové tápání, kdy místy máte pocit, že ztrácíte zbytečně svůj čas, nicméně někde v pozadí vaší mysli vás to nutí pokračovat, protože to ve vás probouzí hlad zjistit, o co vlastně jde a hlavně jak to skončí. A ono to skončí divně, otevřeně, vlastně tak, že stejně nevíte, co teda. Druhá série je na tom podobně (zatím mám za sebou dva díly), kdy začátek je šíleně divný a vy nechápete, jak máte navázat na konec první série, ale postupně, s odkrýváním jednotlivých dílků, to začnete skládat do sebe.. Nicméně zatím zůstávám u třech *, protože třetí série se nedočkáme a jestli tu druhou nechají skončit podobně, jako první, tak to bude pro mě propad do čistého zoufalství nevědomí a divoké fantazie. A to já fakt nerad. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál vyžaduje hodně tolerance a některé scény větší dávku shovívavosti. Buď se vám znechutí anebo vás strhne, nadchne. Mě naprosto dostal, i když mi taky chvilku trvalo naladit se na jeho poetiku a na to, že je tak trochu zahleděný sám do sebe.Ale když vás v dnešní době ještě dokáže něco překvapit, je to velký plus. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The OA se nějakým způsobem dokázal vyhnout zájmu médií. Což je až s podivem, protože ho do světa vypustil Netflix. První trailer byl zveřejněn až necelý týden před premiérou. A kritici jsou ti, kteří seriál blahořečí a nebojí se používat věty jako "ještě lepší než Stranger Things" a právě to mě nalakálo, protože ST je podle mě nejlepší letošní počin (omlouvám se, Westworlde). Konečně už k samotnému seriálu. Z pilotní epizody je cítit originalita a neotřelost a to nemluvím jen o tom, že úvodní titulky běží asi v šedesáté minutě. Kromě toho samozřejmě také vynikající atmosféra plná tajemna a nevědomosti, která dostane největší grády při vyprávění v závěru. Sice jsem viděl trailer, ale nic jiného jsem o tom nevěděl a myslím, že stejně jako v případě Stranger Things, je to plus, protože dobrá atmosféra je klíč. I proto je to seriál, který se bude objevovat na všech "binge watch" seznamech. Já sám jsem se nemohl odtrhnout, jenže... Jenže tenhle seriál je nejen hodně tajemný a atmosférický, ale také je hodně mluvící a umělecký. Ve výsledku tak vážně nevíte, co se děje a ani skoro závěrečná scéna vám to nepomůže rozluštit. Takže vlastně nevím, jestli jsem zklamaný nebo ne. Vím však, že zakončení pro mě nebylo uspokojivé. Po pilotu jsem měl totiž jiná očekávání a zcela určitě to není lepší než Stranger Things. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)

Reklama

Reklama