Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky

(seriál)
Česko, (2017–2022), 15 h 38 min (Minutáž: 29–31 min)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (7)

Stodolovi II (2017) (S01E02) 

Povedení manželé, kteří povraždili sousedy. Bohužel jim nahrála liknavost policie, neboť to měly být sebevraždy. V první části muž, dnes žena - manupilantka. Kdo by to do nich řekl. Bylo mrazivé, jak se manžel přiznával k něčemu, co neudělal a divil se vraždě, u které nebyl vůbec. Zajet si autobusem ke spáchání zločinu chtělo náturu psychopata. ()

DNA: Odložená spravedlnost (2017) (S01E03) 

Brutální odporné individuum, nepříliš inteligentní, nakonec sedí ve vězení. Ale tolik nešťastných souher okolností, vedoucí k vraždám, že to snad ani nemůže být možné. ()

Já, nebohý vrah (2017) (S01E04) 

"Když vás nemůžu mít já, tak nikdo." A teď mě litujte, jako jsem litoval já sebe, zatímco jsem vraždil. Mrazivý příběh jednoho hnusného člověka, co zničil životy celé rodině, "zamkl budoucnost" dětem. V tomto případu byl vrah ten jediný, jež soucit nezasloužil. ()

Smrt ve službě (2017) (S01E05) 

Policisté jsou lidé, kteří mají rodiny, děti. A proti nim individuum bez zábran. Ach jo, děti. ()

Orlické vraždy (2017) (S01E06) 

Po seriálu Devadesátky dopodrobna připomenutý případ, ovšem s reálnými aktéry. Škoda jen, že tentokrát chybělo více výpovědí samotných zločinců. Je mrazivé, jak chladnokrevně se vrazi chovali. Živnost na vraždění? V té době realita. Svobodu a možnost podnikání si někteří lidé vyložili po svém. ()

Vražda nadvakrát (2017) (S01E07) 

Nejen vražda, ale zničená celá rodina. Trest od soudu byl dalším zklamáním. Mladá holka, která mohla žít, i napodruhé... Vypočítavý vrah žije na svobodě. Je mi z toho zle. ()

Interpol (2019) (S02E10) 

Dvanáct let za vraždu... Proto byl vrah rád, že ho zatkla česká policie, nikoli Rusové. ()

Reklama

Reklama