Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky

(seriál)
Česko, (2017–2022), 15 h 38 min (Minutáž: 29–31 min)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele topi k tomuto seriálu (14)

Stodolovi II (2017) (S01E02) 

Je až s podivem a zarážející, s jakým ignorantstvím policajti zprvu případy vyšetřovali a vše končili verdiktem sebevraždy. Neskutečné diletantství! Nebýt tolika pochybení ze strany vyšetřovatelů, tak by Stodolovi tolik vražd nikdy nespáchali. Každopádně dokument je síla, rekonstrukce činů a vražd nebo autentické záběry jsou mrazivé. Na kameru mluví i Stodola, jehož IQ bych zařadil těžce pod průměr, už jen skrz tu skutečnost, že se k případům vůbec ještě vyjadřuje. ()

DNA: Odložená spravedlnost (2017) (S01E03) 

Jaroslav Gančarčík byl dopaden až po 14 letech a to díky metodě využívající vzorky DNA. Bestiálně ubodal tři ženy v rodinném domě a dále pak pokračoval v trestní činnosti a v znásilněních. Autentické záběry, když ho policisté vyslýchají dávají tušit, co to je za individuum. Amnestie po samotové revoluci byla fakt průser, tohle Václav Havel neměl dopustit, maximálně propustit politické vězně, ale tyhle prasata měli dále hnít za mřížemi. ()

Já, nebohý vrah (2017) (S01E04) 

Strašlivá brutalita tento díl. Pavel Peca, žárlivec a narcista doslova rozšmelcoval sekerou hlavy své manželce a dcerám. Nejdříve doma zabil devatenáctiletou dceru Petru, poté hned manželku Zdenu a na čtrnáctiletou Radku si počkal. Až přišla domů z plavání, zaútočil na ni sekerou a když se bránila, useknul jí i prsty. Záběry z místa činu byly strašlivé, všude plno krve, postříkané zdi a nábytek a na zemi v krvi rozsekaná těla, že i samotní kriminalisté nechápali. Já snesu hodně, ale tohle bylo fakt peklo a těch obětí mě je hrozně moc líto, navíc, když situaci popisuje bratr zavražděné Zdeny. Neuvěřitelné na tom je, že soud Pecu nejdříve odsoudil na 25 let vězení, ale tehdejší státní zástupce Miroslav Antl se zasloužil o to, aby dostal Peca doživotí. Což se také stalo a v roce 2012 tam i chcípá. Za rok na to si mohl Peca zažádat o předčasné propuštění. Ještěže ten zmrd zdechnul, já bych se vůbec nedivil, kdyby ho současná justice pustila. ()

Smrt ve službě (2017) (S01E05) 

V tomto díle se rozebírají dva případy, ve kterých zahynuli policisté. V prvním případě vraždil překupník drog a ve druhém Roman Postl, již jednou odsouzený za vraždu, a poté, co byl za dobré chování propuštěn na svobodu, spáchal další čtyři vraždy, včetně mladého policisty. Silný kafe! Zajímavé bylo, jak se k nám po revoluci začaly dostávat zbraně z východního bloku a pachatelé trestní činnosti byli lépe vybaveni než naše policie. ()

Orlické vraždy (2017) (S01E06) 

Neskutečné, jak kriminalisté skoro od ničeho dokázali do vyšetřování vniknout a celé ho potom rozluštit. Ty archivní materiály, vylovení sudů za pomoci ne příliš vyspělé techniky a jejich otevření, nebo samotné rekonstrukce včetně výpovědí pachatelů jsou fakt mazec!!! Člověka dokonale zamrazí. ()

Vražda nadvakrát (2017) (S01E07) 

V roce 2002 Ladislav Mazura zavraždil devatenáctiletou dívku. Provedl to způsobem, že ji rozbil hlavu klíčem na matice, pak se chtěl těla zbavit v lese, jenže ona se probrala, tak ji utopil v kaluži vody. Pak ji zakopal v lese. Mimo to, matka zavražděné potom spáchala sebevraždu, otec a bratr skončili s psychickými potížemi, rodina se rozpadla. Mazura za to dostal 14 let a po odpykání dvou třetin trestu byl za dobré chování propuštěn. Takže teď si v klidu takovej psychouš žije na svobodě. Co to kurva je??? Tohle je spravedlivá justice?? Je mě z toho na blití... ()

Kolínský gang (2017) (S01E08) 

To je fakt sada, jak to hovado Oto Biederman v rekonstrukci popisuje a ukazuje jak vraždil a jak bodal nožem do těla své oběti. Divím se, že neměl vůbec pouta, i když by asi nic nezmohl, ale i tak bych nechtěl být v roli toho týpka, co předváděl oběť. Biederman mě trochu připomíná mého kamaráda, asi se mu budu vyhýbat :D. ()

Roubal (2017) (S01E09) 

Roubalovi bylo těžké prokázat jeho vraždy a také se to z velké části nepodařilo. Toho soudce, co Roubala tenkrát omylem pustil na svobodu bych okamžitě zprostil funkce a nechal bych ho rubat uhlí v dolech. ()

Torzo (2017) (S01E11) 

"Tak jsem s ňou drogoval jo, no pak ten chlast...a pak se to stalo no...já jsem byl vožralý a nadrogovaný, tak nevím..." Neskutečně primitivní cigoš s velmi nízkým intelektem, který pak jen opakoval "já nevím, já nevím". Opravdu kuriózní na tom všem bylo, že se spletl a sám nahlásil nález torza v jeho bytě kde se dlouhou dobu nezdržoval, protože si myslel, že to tělo není jeho. Kdyby to věděl, tak ten kus hodí zase do Vltavy a třeba by se ten případ nikdy neobjasnil. Mazec! A opět tak nízký trest! 15 let za takovou prasárnu, navíc když už byl sedmkrát trestán a jednou i za znásilnění. Hnus toto! ()

Dahlgren (2019) (S02E04) 

Tenhle zmrd měl shnít ve vězení, aby každý den před sebou viděl, co udělal. A taky, aby mu tam spoluvězni řádně vyčinili. Bohužel se mu podařilo ve Valdicích spáchat sebevraždu, tenhle hajzl měl trpět do konce svýho života. Mimořádně bestiální případ díky bleskurychlé spolupráci vyšetřovatelů a státní zástupkyně se podařil alespoň úspěšně dokončit. ()

Janákovi (2022) (S03E01) 

Člověk jenom valí oči, jaké trhliny jsou v zákonech. Kdyby ta hnusná bestie Janáková, posléze Nová neskončila znovu v kriminále, asi bych jí dojel ten její prasečí ksicht obrousit o chodník. Obě dvě individua měli dostat výjimečné tresty doživotí, jak bylo původně rozhodnuto. ()

Hledač pokladů (2022) (S03E02) 

Obdivuji práci kriminalistů, kteří při rekonstrukcích s vrahy vydrží zůstat v klidu. V tomto případě, když pachatel popisuje, jak zavraždil a následně zapálil týpka, který se v lese motal s detektorem kovů a málem našel pod zemí skrýš, kde vrah ukrýval nakradené věci. ()

Vražda prostitutky (2022) (S03E07) 

A borec si už teď v pohodě běhá na svobodě. Je mě na blití.... ()

Shořelý oběšenec (2022) (S03E08) 

Posraný média si ani neuvědomují, jak vyšetřování případu škodí. ()

Reklama

Reklama