Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek originálu jsem byl hodně zvědavý. A hodně skeptický, předchozí pokus na Primě dopadl tragicky a kvůli tomu jsme čekali na další restart přes deset let, zatímco zbytek světa chrlí jednoho Survivora za druhým. První dojem nic moc - moderátor solidní prkno (dabuje ho robot, že jo?), casting nepříliš sympatický... Ale naštěstí jsem vydržel pár epizod a nelituju. Mezi hráči je nakonec komu fandit, moderátor se zlepšuje epizodu od epizody (podobně jako svého času Jeff Probst na Borneu), výzvy se kvalitou blíží těm americkým... A hlavně, na rozdíl od zmateného primáckého Trosečníka, producenti Robinsona splnili domácí úkol, nakoukali všechny série Survivora, pravidla mají v malíčku a díky twistům z předlohy (i pár originálním) je výsledkem místo očekávanách Vyvolených na pláži celkem koukatelná reality show. Kéž by se dostalo i na další sezónu, tohle není typ pořadu, který se dá dokonale realizovat napoprvé. ||| Opatrných a optimistických 75 %. ||| Zajímavé komentáře: Attta, Zeck ||| Na konci sezóny snižuju na tři, nováci to začínají trochu přehánět. Tam, kde Survivoru stačí 13 dílů, tady už máme třicet a ještě nekončíme, už se použily všechny zvraty z třiceti sezón předlohy, pár nových (hloupých, převážně), a počet záběrů na nudící se trosečníky už přerůstá nebezpečnou mez... Příště trochu kratší, prosím. 60% ()

joobi odpad!

všechny recenze uživatele

Zklamání, velké zklamání. Jednu hvězdu za vizuál, který je opravdu věrný předloze, druhá hvězda za soutěže, které jsou slušné a docela napínavé, a tu třetí snad už jenom z principu k Survivorovi (možná taky díky některým holkám v plavkách). Co je špatné: Určitě casting, nechápu na základě čeho to vybrali, ale je to katastrofa... berou tam lidi, kteří ani neznají originál Survivor, snad až na pár vyjímek. Další velké mínus je moderátor, tam se to opravdu nepovedlo a působí to směšně, naprosto postrádá charisma, které tomu dává Probst. A nakonec ten asi největší problém, a tím jsou samotní Češi. Působí to celé strašně trapně, nuceně a prostě... česky. Mrzí mě to, neboť Survivor je moje srdcovka, ale tohle je jenom slabá kopie, kterou bez potíží překonají i ty nejslabší řady ze Survivoru. Časem tomu dám možná ještě hvězdy dolů, uvidí se. - Po 10. dílech lze napsat jenom jediné... je to ODPAD. ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Další český pokus zkopírovat vynikající Kdo přežije a zase neúspěch. Kdo ty lidi vybírá ? Sympatickej tam není nikdo a to přežívání na ostrově mají dost ulehčený. A korunu tomu dává moderátor, kterej je topornej, bez emocí a zní jako by všechny svý komentáře četl z nějaký tabule ... hrůza. Ale pravda je, že to není ještě taková katastrofa jako Trosečník s Vašutem :-) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kopírku amerického/australského pořadu, tentokráte Survivora. Byl jsem zvědavý, jak se toho český štáb zhostí, samozřejmě kvalitativně to na svého "otce" v žádném případě nemá. Čeští Robinsoni josu celkem nesympatičtí a korunku tomu nasazuje naprosto necharismatický a neznámý moderátor. Jako když opravdu nebudu mít do čeho píchnout, tak asi nějaký díl zkouknu, nicméně pro fandy této série to musí být opravdu utrpení. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Jako sociální experiment je to dost zajímavý. Druhá polovina soutěže může imitovat např. situaci v podniku, ve kterým se chystá propouštění. Takže i trocha poučení se nabízí. Zajímalo by mě jestli někde na internetu nejede přímej přenos 30 krys v uzavřeným kontejneru, to by ale bylo nemorální, protože ty krysy se do soutěže nepřihlásily dobrovolně. Jinak se jedná o dobrodružstvím a sportem trochu ozvláštněné šmírování lidí, vystavených do prostředí, které útočí na jejich nižží pudy. 2- 3 řady mohou být člověku přínosem, větším počtem si však ublížíte. Česká mutace pořadu je ve všech směrech o 2 lvl níže. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)
  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)

Reklama

Reklama