Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 se na domluvené planetě setkají s Ryk'lem (Jaffou z odboje). Zničehonic na ně někdo začne střílet. Ryk'l na následky střely umírá. Když se situace uklidní, z lesa se vynoří parta Jaffských bojovnic. Tvrdí, že přichází v míru a nechtějí jim ublížit. Zavedou je do jejich tábora. Setkají se s bojovnicí Ishtou (velitelkou). Ishta si promluví se Sam. Bojovnice potřebují jídlo a nové symbionty. Na oplátku by lidem ze Země mohly dát informace. Když jim Sam řekne o tretoninu (látka, která v těle nahradí symbionta), vyvede je to z míry. (Varan)

(více)

Recenze (11)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteraz som nevedela ze jaffske ženy sú bojovníčky rovnako ako muzi a treba s nimi rátať v boji za slobodu. Hlavnou témou je tretonin, ktorý je v podstate stále experimentálny liek. Nezdá sa mi možné, že by Išta s rukami ako paličky bola rovnocenným súperom nabušenému Tealcovi. A to, že sa do seba buchnú je klišé. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Jaffské Amazonky vraždí Jaffy a kradou jim symbionty, aby mohly žít. bylo to morálně jednodušší, když neexistoval jaffský odboj. Přišlo mi zvláštní v epizodě o ženské rovnoprávnosti vnutit ženám tretonin souhrou okolností místo toho, aby je přesvědčili argumenty. A dvakrát po sobě zaútočí na svobodné Jaffy a neví o tom? Každopádně po dvou úspěšných aplikacích tretoninu přišel čas na to otestovat ho na širším vzorku a některé ženy se rozhodly, že to podstoupí dobrovolně. Konec závislosti Jaffů na symbiontech je zase o něco blíže. A Teal'c má novou holku. Scénář zase psal Judge své postavě na tělo. Jeho hasičský díl byl perfektně vystavěný, ale tahle epizoda i s pokračováním patří k tomu slabšímu, co seriál nabízí. Dobrý námět, ale zpracování vázne. ⤷ S08E09 ⤷ E11 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda o jaffských Amazonkách. S jednou z nich si Tealc spraví románik. Predtým s ňou však horko ťažko vyhrá v súboji. Zaváňa to feminizmom, to keď si vycvičení Jaffovia-muži v brneniach nedokážu poradiť s Jaffmi-ženami, ešte k tomu sporo odetými v kožušinách. A toto má divák spapať? Hlavnou témou je však tretonium. Scenár písal Judge, na rozdiel od Dvojitej reality mu však toto celkom nevyšlo. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama