Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Mysteriózní atmosféra. Zajímavé postavy (vč. jednoho roztomilého gaye). Šokující a odvážné odhalení na závěr 1. série. Zajímavé případy. Reálná vysvětlení jevů, které se jevily (no teda!) nadpřirozeně. Mínusy: Pochopitelná, ale chvílemi dost nesympatická neschopnost komisařky se věcně postavit i k vlastnímu traumatu. Rychlé a nevěrohodné vyřešení gay minidramatu (i když v tomto případě bylo jinak sympatické). Slabší 2. série. Dosud nevysvětlené některé tajemné jevy. Hodnocení po 2 sériích: 76%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proboha proč musí mít každý jen trochu úspěšnější seriál pokračování? Vždyť těch osm dílů bohatě stačilo na výživnou zábavu a všichni víme, jak ty nastavované kaše většinou končí (čest výjimkám). A to jsem si celou dobu pochvaloval, že nejen seveřané, ale i "frantíci" dokážou natočit temný a znepokojující seriál. Vše opravdu sedí. Má to švih, hluboký tajemný les, ve kterém se dějí děsivé věci i trochu humoru, díky prokurátorově sarkasmu. Navíc v každé části se řeší jeden krimi případ k tomu, který je rozehrán od počátku série. Byl jsem přesvědčen o pěti hvězdách, ale to nečekané rozuzlení bylo trochu pod pás ( po celou dobu žádná indície, kdo by tím vrahem mohl být) a vlastně závěr se žádný nekonal, protože nezodpovězených otázek zůstalo ještě mnoho. Druhou řadu si zřejmě nenechám ujít, ale momentálně u mne převládá naštvání. ()

Reklama

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zone Blanche žádný zázrak není. Sice mu od toho tolik nechybí, ale téměř v každé epizodě je vycpávkový krimi případ, který vás jen vzdaluje od skvělého děje plného napětí a mystična. Seriál má velmi jedinečnou atmosféru, která se jen tak nevidí, takže pokud máte rádi atmosférické seriály, tak by tohle mohl být kousek pro vás. 7/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama