Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaná krimi-mysteriozní pecka, hlavní případ: "Kam zmizela Marion?" se pomalu odkrývá přes všech osm dílů a jako bonus se během každého dílu děje nějáký další menší případ. Atmosféra zamlžených lesů a tajemného městečka je naprosto dokonalá. Takovou třešničkou na dortu je ovšem "TO NĚCO" tajemného a mýtického co v lesích obklopující dané městečko žije a chrání. .... Shlédnuto během jednoho dne! 90% P.S.: Enviromentální tématikou mi to připomnělo skandinávský seriál Jordskott, který rovněž doporučuji! Po 2 sérii musím jít bohužel s hvězdou níž, jelikož ve druhé sérii se jen recykluje to co fungovalo v první. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace "severské krimi", takže potemnělý les, depresivní nálada a k tomu nějaké to tajemno (vydávající zvuky jako Vetřelec). A hlavně jedna mrtvola za druhou. Bohužel seriál má několik prolínajících se motivů, které nedrží moc pohromadě. Ani casting (a hlavně postava šéfové policie) se moc nepovedl. Nejsilnější je v momentě,kdy rozebírá story jednotlivých aktérů epizodních dějů,kdy každá epizoda je i jedna vyřešená vražda (y). ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temné detektivní drama, které zpočátku zaujme primárně svým silným geniem loci odříznutého francouzského maloměsta obklopeného zdánlivě nekonečným tajemným lesem. Jednotlivé případy jsou ok, hlavní (mysteriózně-hororová) dějová linie vynikající. Ačkoliv v osmé epizodě dojde k významnému (a skutečně překvapivému) rozuzlení, největší a nejpoutavější záhadu nechali tvůrci (spolu s několika dalšími podzápletkami) otevřenou pro další sérii... S01: 80 %; S02: 70 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama