Reklama

Reklama

Sedmá Sindibádova cesta

  • Česko Sedmá Sindibádova plavba (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Sedmá Sindibádova cesta" pojednává o tom, jak se Sindibád snaží pomoct princezně Parise, která byla zmenšena na velikost láhve. Už zde je jasné, jaký byl prostor pro triky. To ale zdaleka nebylo všechno. Vzhledem k tomu, že jí mohlo pomoct jedině vejce obrovského ptáka, čekalo na diváky další krásné monstrum. Ani to nebylo jediné. Ray Harryhausen nechal monstra bojovat, a to jsou teprve divácké orgie. Nádherné animace, které jsou krásné. Tohle je nostalgie, tohle je umění. Je mi jasné, že ne každý současný divák, to bude mít s těmito staršími filmy stejně, ale já si nemohu pomoct, mě prostě dokáží okouzlit. "Sedmá Sindibádova cesta" je krásnou ukázkou toho, jak vypadá dobrodružství na plátnech. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/09/sedma-sindibadova-cesta-1958-80.html ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jo! Totálně nejoldschoolovější ze Sindibádů. Bomba! Dobrodružná všem známá jízda námořníka Sindibáda roubená monstry pana Harryhausena. I když obrovskej kyklop s kopyty opékající jednoho z námořníků, vzteklí kostlivci nebo drak dnes vypadají srandovně, musím uznat, že mě to vůbec nesere a všechny je žeru i s navijákem. Sindibád bez debat rules! :)) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka z 50. let o slavném námořníku Sindibádovi. Podobně jako v Jásonovi a Argonautech nebo v Souboji titánů tu jsou na svou dobu skvělé efekty. Sledujeme Sindibádovu cestu na ostrov Kyklopů, aby s pomocí zlého kouzelníka zachránil svou princeznu. Po cestě se samozřejmě musí vypořádat s řadou nástrah. Hlavně scéna s drakem a Kyklopem je dost povedená. "Nepijte tu vodu!" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No na čtyři* to možná není, to by musel být Nathan Juran mnohem šikovnější režisér, ale Haryhausenova (např. Souboj titánů) stop-motion animace a jeho rozpohybované loutky - modrá čtyřruká medúza, kyklop, dvojhlavý obří orel, kostlivec válečník a drak - jsou tak úžasné, že nemohu jinak. Interakce loutek s živou akcí je fenomenální, ať jde o boj kyklopa s námořníky, či naprosto fantastická synchronizace pohybů mezi kostlivcem a Sindibádem při šavlovačce. Co je také na Harryhausenových loutkách úžasné, je převedení celé škály pocitů do jejich tváří, zejména kyklopa ve scéně, kdy dočasně oslepne. Jakoby Harryhusenovy postavičky byly živé. Tenhle film měl ve své době velký úspěch a Harryhausen se stal natolik slavnou personou, že jeho jméno prodávalo film stejně jako jména slavných herců. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco solídne trikové efekty, ktoré sú v pohode porovnateľné napr. s takým Súboj Titanov (1981), ktorý je o viac ako 20 rokov mladší. A príbeh samotný tiež nebol zlý, so zlom a dobrom jasne vyhraneným, výraznými postavičkami, skvelými hercami a chuťou morského dobrodružstva som sa nenudil ani chvíľu. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (10)

  • Podle originálního scénáře měli v závěrečném souboji bojovat dva kyklopové. Nakonec bojuje kyklop s drakem. (PußyMagnet)
  • První snímek užívající animátorský efekt "Stop-Motion", díky kterému se mohl film kompletně natočit v barvách. (PußyMagnet)
  • Ray Harryhausen pracoval na animovaných sekvencích celkem 11 měsíců. Nohy kyklopa vytvořil podle kozích noh a kopyt. Stejné končetiny udělal i monstru Ymir ve filmu 20 Million Miles to Earth. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama