Reklama

Reklama

Zvířátko

Trailer 1

Tento strašidelný psychologický horor sleduje Setha (Dominic Monaghan), samotáře pracujícího ve zvířecím útulku. Z rutiny jeho monotónního života ho jednoho dne vytrhne náhodné setkání s Holly (Ksenia Soloová), bývalou známostí ze střední školy, jíž se záhy stane posedlý a začne ji sledovat. Když Holly rázně odmítne jeho návrhy, Seth ji unese a drží ji jako rukojmí v kleci v útulku, kde pracuje. Holly však střeží vlastní skrytá tajemství, díky nimž ukáže svému únosci, zač je toho loket. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (86)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Námět byl hodně zajímavý, ale provedení mě zklamalo. Nejvíc mi asi vadilo to, že z ,,oběti'' udělali ještě větší psychopatku než z únosce. Jejich osud mi byl tím pádem celkem lhostejný a jediný koho mi bylo líto, byl ten hlídač a vlčák .. konec taky nic moc. Čekala jsem víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem byl rozhodnutý během své dovolené v zahraničí absolutně „vypnout“ od všeho a od všech, přece jenom jsem si sebou vzal i dva filmečky na zkrácení dlouhých nocí. Všechny ty fakultativní výlety, potápění a chlastání v baru po nějaké době dost unavují a tak jsem se nakonec rozhodl, že si PET pustím. Četl jsem na tento film několik docela pozitivních komentářů a ani lehce nadprůměrné hodnocení nenaznačovalo, že by mělo jít o špatnou podívanou. Nevím, možná za to mohl ten kapverdský rum a místní punče, které jsem předtím konzumoval, ale nějak závratně okouzlený jsem z toho nakonec bohužel nebyl. Přitom příběhy o vyšinutých jedincích mám docela rád. Tady se sice scénárista Slater na diváka zapůsobit několika „šokujícími“ odhaleními (zvraty), ale na mě to nějak závratně nefungovalo. Některé momenty mi přišli těžko uvěřitelné, jiné spíše úsměvné, ale dech beroucí? To opravdu ne. Postupné rozplétání či spíše proplétání dvou pochybných existencí a jejich problematických psychologických JÁ, bylo méně nervy drásající, než mrouskání koček pod terasou mého pokoje v pozdních hodinách. Jediné co mě tak alespoň trochu uspokojilo, byli průměrné herecké výkony obou hlavních postav a několik „drsnějších“ scén. Dominic Monaghan se sice snažil doslova vypotit to nejlepší ze svého hereckého umu, ale já ho mám stejně nejvíc zaškatulkovaného coby jednoho z hobitů a ze seriálu LOST. Drsnější role mu nějak zvláště nesedí dle mého názoru. Ksenia Solo je celkem pohledná kočka o tom žádná, ale ani ona se nějak nevymanila z obyčejného průměru. Průměrný je totiž celý film – žádný zázrak se tak nekonal. 50% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Má to trochu pomalejší tempo, ale jen tak z nudy se na to podívat za to stojí. Aspoň kvůli Monaghanovi. Má to občas i takovou pěknou temnou atmosféru. Celkem se mi líbila i zápletka ve filmu, mělo to takové hezké zpestření. Porcovací scéna a následné „zpracování“ bylo super, to nejlepší v celém snímku. Ale jak jsem už na začátku psal, je to takové pomalejší, něco tomu dost chybí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zvířátko je takový malý, nenáročný thriller, který za tu hodinku a půl sice úplně neunudí, ale již za další hodinku a půl si na něj divák už ani nevzpomene. Zápletka se poměrně pomalu rozjíždí a bohužel až do zhruba poloviny filmu nikterak výrazně nebaví, poté však dojde k poměrně nečekanému zvratu, který mohl z tuctové a do té doby nezajímavé podívané udělat slušně vygradované psycho, k tomu ale ani náhodou nedošlo a vše se naopak vrátilo do zajetých kolejí, jen s krapet jinak nastolenou situací. Závěr pak navíc zapůsobil jen tak na půl, neboť ono to celé v podstatě totiž ani nemohlo dopadnout moc jiným způsobem. Krom nezáživné zápletky mě tu ale nebavili ani příliš postavy, které působili nevýrazně a především nepřesvědčivě, a to se týká především ústředního hrdiny v podání Dominica Monaghana, jenž se do té role vůbec nehodil. To Ksenia Solo byla alespoň pořádný kotě, které umělo i vystrčit drápky, ale ani ona film zrovna nezachraňovala. Za daleko podstatnější problém ovšem považuji naprostou absenci jakéhokoliv napětí, to tu jednoduše neexistovalo a rozhodně zamrzí i tvůrčí neschopnost navodit vážně výraznou atmosféru, o kterou si tato podívaná vyloženě říkala. Celkově tak zkrátka nemá Pet čím zaujmout, a já tak nemám důvod to jakkoliv dobře ohodnotit, natož to pak komukoliv doporučit. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Takže pekne po poriadku.Podme zatvoriť osobu do klietky a uvidíme čo sa bude diať.Je síce pravda,že klasický konzumný divák je prejedený podobných snímkov ako sú bitiky,úteky medzi dobrom a zlom,pričom zlo by malo vždy zvíťaziť.Tu čo je zvláštne a tak trocha nezvyčajné je,že si môžete vybrať hned z dvoch hlav.negatívnych postáv,väzňa či väzniteľa.Obaja majú za ušami.Je len na Vás ktorému z nich budete fandiť viac.Čo sa mi páčilo bolo to,akým mazaným spôsobom sa v závere dievča dostalo von z klietky. Ja to stále vravím ,,never žene" a ja si na tento snímok o týždeň ani nevspomeniem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Dominicovi Monaghanovi pomohlo vcítiť sa do úlohy Setha aj to, že sa zaujíma o sériových vrahov. Za najzaujímavejších považuje Teda Bundyho a Andreia Chikatila, u ktorého sa mylne domnieval, že pochádza z Česka. (Marceloo)
  • Dominica Monaghana (Seth) otravovalo nekonečné čakanie na prvú klapku, a preto sa chcel projektu ujať sám. Časom sa plánu vzdal pre nedostatok finančných prostriedkov. (Marceloo)
  • Keďže sa väčšina deju odohráva v útulku, požičal si Dominic Monaghan (Seth), pre zvýraznenie svojho výkonu, od kamaráta domácich miláčikov. (Marceloo)

Reklama

Reklama