Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začalo to parádní bitkou, která měla všechno, co člověk od brutální rvačky chce a vzbudila velká očekávání. V tomto ohledu je Kojot naplnil jen částečně, ale to vůbec nevadilo. Ona totiž maďarská vesnice je podobná té naší, na úřadech to chodí podobně a stejně tak jako u nás mají v Uhersku své lokální Andreje a zednické fušery. Jen to filmové zpracování se liší a v podání Maďarů to ve finále nevyzní jako nepovedená parodie. Trochu delší, než by se slušelo a hlavní hrdina by mohl být menší debil, ale jinak jsem spokojen. 80% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Boj proti „bytovej“ mafii na vidieku na maďarsky spôsob. „Jednoduchí“ ľudia voči ľuďom majúci moc. Surový film, čo je už potvrdený začiatočnou scénou (ktorá mimochodom vďaka svojej sile by kľudne mohla byť aj záverečnou). Záver ma síce trošku „sklamal“, pretože som čakal iný „kompromis“. Ale aj napriek tomu dávam „štvorku“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No tě péro, rvačka na začátku je poměrně ultimátní, řekl bych, dost ujetý a dost maďarský. Sic mě trochu sral ten vyteplenej buzík se žlutou kundolapkou, je to natočený zřejmě velmi levně, ale jisté kouzlo to jistojistě má. Více to však nemusím, páč vzhledem k okolnostem .. není to úplně blbý ale pořád mám takovou nepatrnou jiskérku kdes v mozgu, abych napsal, že je to sračka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je dost jednoduchá. Dusno v opuštěném kraji, nevyřčené sociální problémy a zápas o postavení v hierarchii. To je maďarská ves Tuzko. Misy ztratil všechny iluze, je frustrovaný a stále na útěku. Nedaří se mu najíst své místo v životě, práci a vztah. Tak začne stavět a renovovat dům což naštve místního oligarchu...Jako western průměr. Pobavila mě antiromantická postelová scéna s hláškama chlápka "určitě tam dole pěkně voníš"...""jsi tak teplá, krásně voníš" , a slečna to druhý den ohodnotí : "včera večer za mnou příšel ten úchylák a ty jsi tam nebyl". ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na tento film čakám už asi rok. Pri zistení, že ho uvidím dabovaný v TV, som si od radosti skoro zatancoval. Bola to však neskutočná nuda. Ako by povedal kolega sochoking "bolo to o buranoch buranských z vidlákova, z ktorých chovania sa mi otváral nožík vo vrecku." Výstižnejšie sa to charakterizovať nedá. Pôvodne tu Kojot mal 77% a ja nechápem za čo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej obci Epel, severovýchodne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama