Reklama

Reklama

Toilet - Ek Prem Katha

  • Indie टॉयलेट: एक प्रेम कथा (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

splaty 

všechny recenze uživatele

Do slova a do písmene o hovně. Tyhle filmy bez Priyanky a Ranbira jsou zajímavé tím, že jsou ukázkou pravější tváře Indie. Pro nás naprosto samozřejmé věci, pro někoho proces, který se musí vykonávat v přesně stanovenou dobu na přesně stanovených místech. Mezi námi - to musí být pěkný humus. Nicméně, zajímavý film o opravdové lásce Freddyho Mercury ke své manželce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad možno komický námet, ale to pozadie a pointa celého filmu sú oveľa vážnejšie. Príbeh mal teda dosť originálny námet a v podstate to bol aj jeden z tých filmov na zamyslenie, obzvlášť v tom indickom ponímaní. Konflikt tradícia vs. pokrok býva v Indii dosť často na pretrase, a potom je celkom zaujímavé to sledovať ako sa s tým domáci vysporiadajú. Tento príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, takže to nebola žiadna fikcia. Čo sa týka spracovania, tak v prvej polke sa to dosť točilo o tom istom, a nebavilo ma ani to naťahovanie Keshava s otcom, ale inak myšlienku a pointu to malo fajn. Takže tak na 3*. A nezabudnite: Ak chceš mať vlastnú ženu, musíš mať vlastnú toaletu! :D ()

Reklama

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Indické tradice se mohly zdát smysluplné zhruba ve stejné době, kdy na sousedním kontinentě stavěli pyramidy. Doba se mění, tradice zůstávají. Film je v této logice uvězněný. Jakožto progresivní muž žádám erudovanou ženu, aby doma vařila jídlo. Jakožto progresivní muž žádám záchody, které budou rukama vynášet lidé z nejnižší kasty. Jakožto progresivní muž se ožením s krávou (doslova), protože rozhodnutí starších je nutné ctít. Akshay opět zaútočil na národní cenu za poklonkování nacionalismu a názorové přizdisráčství (všeobecný sexismus v to počítaje)... a VYHRÁL! Šabaš. ()

PiXELpm 

všechny recenze uživatele

Napadla vás někdy otázka: "Co by se stalo, kdybych se oženil a neřekl své nastávající, že můj dům nemá záchod?" Ne? Pak máte jedinečnou možnost zjistit, jakým směrem by se takový příběh mohl teoreticky vyvíjet. Film je satirickým pohledem na dnes již starou "tradici" - tedy hledání místa, kam si člověk může jít ulevit do přírody. Můžeme to také nazvat dokumentem o sanitaci. Ale vážně... TEPK je silným a láskyplným příběhem, který vyvažuje rovnováhu mezi zábavou a poučením. Snaží se nám všem otevřít oči a nastavit tvář před myšlenku, jak je důležité pro naše ženy vybudovat toalety. Činí tak prostřednictvím dramatických konfliktů mezi ústředním párem Keshavem - Jayou a rozvířenou válkou hlavního protagonisty, vůči celé jeho vesnici (zkrátka někdo bojuje o lípu, jiný za latrínu). Cílem snímku je zdůraznit nevýhody otevřené defekace prostřednictvím humorného příběhu a přiblížit reálný život z řad rustikálních občanů. Daří se mu to? Ano, ale vůbec by neuškodilo, kdyby byl snímek o něco kratší... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

To, že je to postavené okolo skutočného príbehu je niečo čo zarezonuje. Predstava, že musíte chodiť na pole na toaletu a vždy len pred svitaním s tým, že je to znak kultúry môže pôsobiť desivo. A ono to desivé aj je. V rámci kultúrnych rozdielov je toto hádam prvý film pri ktorom si aj západniar bude hovoriť: Preboha, to sa tam naozaj tak žije? Pozlátko ide preč. Vidíme tu spiacich ľudí na ulici, močenie a fekalie, krávské sušené lajná, odpadky a špinu a teda do určitej miery znak chudobnej Indie ako vyšitý. Film je dobrý ale nevyvážený. Kumar hrá ako o život a jeho charizma a herecká skúsenosť je aspekt ktorý vytvára emócie aj empatiu. Jeho snaženie postaviť sa celej dedine, aby zabezpečil manželke základnú potrebu, je nasiaknutá celým filmom. Bohužiaľ ku koncu je všetko odbité veľmi rýchlo, zmena u dôležitých postáv sa stane buď mimo kameru alebo je podmienená veľmi klišoidnou príčinou, ktorá narúša vierohodnosť charakterov ako nám boli prezentované po zvyšok filmu. Hudobne to tiež zaostáva. Ale napriek minutáži som sa nenudil. Bhumi Pednekar schudla a vyzerá teraz celkom k svetu, ale keď kričí, tak z nej ide stach. ()

Reklama

Reklama