Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem, či "zombie". Zombíkom by predsa malo byť jedno, či je teplo, zima, alebo svetlo či tma. Proste ožijú a žerú živých. Ani som ich nikde nevidela tak utekať, iba sa potácať ako väčšina ľudí v piatok večer, keď ešte boli otvorené krčmy. Podivný mix zombíkov a upírov, a veľmi podobné prvky s GOT. Tuto "zombíci", tam bieli chodci, tiež nemali radi oheň a vodu. Tam kráľovské rody, tu klany. Akurát, že kto je kto som mohla iba tušiť, lebo všetci vyzerali rovnako. Mimochodom neviem, či by som dokázala brať vážne niekoho, kto nosí na podivnom klobúku dve obrovské pierka, alebo predo mnou kričí čurákuje v tých podivných háboch. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto bolo presne podľa môjho gusta. Trochu historická detektívka, trochu intrigánsky polit-thriller a veľmi zombie masaker. :) Je to výpravné (kostýmy, zbrane, dekorácie, davové scény, evidentne to stálo pekné peniaze), s fajn príbehom, niekoľkými nečakanými zvratmi a parádne natočenou brutálnou akciou. Zombie majú zaujímavú vlastnosť, prebúdzajú sa až po súmraku, za denného svetla sa napchajú niekam do tieňa a tam ležia ako mŕtvi. Celé to má vlastne jedinú chybu - skončí to v najlepšom. Šup sem s druhou sezónou, ale rýchlo! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zatímco celý západní svět se už devět let utápí v největším hypu televizní historie a nekriticky hltá nefunkční telenovelu s tragickými postavami, kdy se v té lesní parodii na zombie seriál (přesně) 131 epizod vůbec nic nestane. Korejci se s tím neserou a během šesti epizod plných svižného tempa, představí výpravné historicko-politické drama z feudální Koreje, doplněné o zombie horor jak z příručky moderního zobrazení starých hororových prvků. Samotného mě až šokovala schopnost tvůrců tak umně skloubit zdánlivě nesourodé historické drama a akční zombie horor do funkčního celku. To vše ve filmařském hávu vysokorozpočtového západního seriálu (vypadá to vizuálně ještě lépe než nedávný Marco Polo), ovšem vše "Made in Korea" + podpora Netflixu. Ten seriál je zkrátka tak kvalitní, že v něm fungovaly i ty grotesktní postavy, které měly komediálně odlehčovat děj. Jestli se tomuhle neodklepne pokračování, bude to seriálový zločin. 95 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama