Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (475)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi pečlivě budovaný atmosférický příběh, kde se souvislosti a zvraty dávkují nejprve pozvolna, aby se v nich divák zvládl zorientovat. S přibývajícími epizodami a sériemi nabírá seriál na tempu, a přestože svět, jeho pravidla a zvraty nabývají obludných rozměrů, vše je dokonale přehledné, avšak stále napínavé a neztrácející na podmanivosti. Šťastná ruka ve výběru nejen mladých herců, jejichž výkony jsou skvělé, drží seriál celou dobu nad propastí afektované teatrálnosti, což při tom, co se tam vlastně odehrává, považuji skoro za zázrak. Ve světle knihy Řád času, která se mi shodou okolností dostala do rukou krátce poté, co jsem seriál dokoukal, je Dark ještě působivější a stále žasnu, jak dobře je promyšlený! ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Po spackanej, prekombinovanej a miestami až nechcene komickej mysterióznej tretej sérii, ktorá akoby patrila k inému, (tj. béčkovejšiemu) sci-fi seriálu na AXN, sa potvrdilo čo sa dalo tušiť už o niečo skôr. Nejde tu o geniálne, do posledného detailu dopredu premyslené dielo (ako sa mohlo zdať v sérii prvej) bez jedinej logickej chyby. Skôr iba dôstojný upgrade Donnieho Darka (mixnutého s dvanástimi opicami?) a možno i zásadná žánrová (time travel) záležitosť s mimoriadne kvalitným scenárom a zaujímavým využívaním seriálu ako rozprávačskej formy. Hodnotenie sérii: 5*, 4* a 3* ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to výborně zrežírované a jak se na správný současný německý seriál sluší a patří, má to dokonalou hudbu. Pro mě bylo obtížné rozlišování jednotlivých postav, potřebovala bych známější nebo výraznější tváře, především obličeje mladých mužů a starých žen s dlouhými šedivými vlasy mi splývaly takřka v jeden. Nebo by měli mít všichni masku jako Adam. Ale to už bych chtěla příliš. Jinak je to dílo hloubavé, zábavné i napínavé. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První řada je geniální. Její mysteriozní nádech, tajemno, postupný zamotávání, odhalování a další zamotávání (ano, skutečně se mi stávalo, že když jsem měl pocit, že už to konečně začínám chápat, objevilo se něco dalšího, co to zase zamotalo a znova jsem byl vedle) - tohle všechno člověka drží a nepustí. Pak přijde druhá série s několika novýma postavama a časovýma liniema a prvních pár epizod to pořád ještě funguje, ale tehdy už po několika epizodách dojde vlastně k vysvětlení (skoro) všeho a zbytek epizod se tak z většiny zabejvá už jen tim, jak k tomu, o čem víme, že se stalo, vlastně dojde. Třetí série přidává zase něco novýho, chvíli člověka zase drží novýma otázkama, ale nakonec jsem z toho měl pocit, že z těch 16 epizod posledních dvou řad, by klidně šlo udělat epizod 8 nebo deset, protože velká část z nich jen dovysvětluje trochu zbytečný linky a postavy v nich pořád dokola opakujou ty samý tajemný hlášky, který ale nijak neposouvaj děj. Jasně, celá pointa příběhu je založená na cyklickým opakování všeho, ale tady už toho bylo občas až moc. No a celý rozuzlení v poslední epizodě... nemůžu říct, že bych nechápal, proč to tvůrci vymysleli takhle. Ono to asi těžko šlo vymyslet jinak, jen to vlastně celýmu tomu zbytku dává takovej punc zbytečnosti s tím, že některý věci tu ani nejsou dovysvětlený nebo mi to vysvětlení ušlo. Nebo by vlastně bylo zbytečný vzhledem k závěru. Napsal bych ještě jednou tak dlouhej komentář, kde by bylo mnohem víc chvály a vlastně důvod, proč tomu i tak dávám 5*, ale to, co by v něm bylo, už vypsal Beckett51, takže můžete kouknout k němu. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před těmi, co psali scénář a dokázali to všechno dotáhnout do konce tak, že to doopravdy dávalo smysl (!!), což je u těhdle "time-travel-paradox-whatever" věcí dost často velkej problém. Klobouk dolů před těmi, co prováděli casting, protože ta podobnost některých herců, který hrály stejnou postavu v různých časových obdobích, je prostě neuvěřitelná. Klobouk dolů před herci, kde jsem nenarazil na nikoho, kdo by svou postavu nezahrál více než dobře (na Louise Hofmanna a Jakoba Diehla asi budu muset ještě trochu víc zamikroskopovat). Klobouk před skladatelem hudby, jejíž některý melodie mi pořád zněj v hlavě. Klobouk dolů před těmi, kdo vybíraly k filmu hudbu a kteří díky tomu udělali hned několik závěrů epizod naprostýma emočníma drtičkama (ano, koukám na tebe Asafe Avidane se svým Labyrinth Songem).... Klobouk dolů před kameramanem, kterej byl prostě... neuvěřitelnej. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomhle seriálu podíleli a dal mi víru v to, že když se něco takhle neskutečnýho dá natočit v německu, tak proč by se sakra během pár desítek let nedalo i u nás? ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)
  • Vždy při úvodních titulcích epizody můžeme slyšet hudbu od německých Apparat, konkrétně skladbu „Goodbye“ z alba „Devil's Walk“ vydané společností Mute records v roce 2011. (mart71)
  • V epizodě zazní skladba „Thunder“ od australského hudebníka RY X. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama