Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

kingik 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves našel svoji sibiřskou sirénu. Kupodivu to nebyla řvoucí Maria Sharapova, nýbrž sténající Ana Ularu. Celkem čtyřikrát s ní podnikl zimní olympiádu, curling byl z diváckého hlediska nejvzrušivější podívanou. Milostný poměr dostává v příběhu velký prostor, zápletka s diamanty ustoupila natolik do pozadí, respektive se postupem času stala natolik nepřehlednou, rozdrobenou a nevzrušivou, až si divák vymodlil, aby ta erotická linka se zubatou Rumunkou převážila v ději co nejdéle. Moc jiných atrakcí totiž film neskýtá. Akce se nedostává, výjimkou je jen akční závěr, v rámci thrilleru to nefunguje vůbec, napětí či jakékoliv emocionální zabarvení úplně absentuje. Vrcholem je bezkrevná režie Matthewa Rosse, která mdlý scénář Scotta B.Smithe, který před dvěma dekádami debutoval daleko vypjatější záležitostí jménem Jednoduchý plán, nijak neoživuje. Je tedy nutné hledat ve filmu i jiné atributy. Jedním z nich je zvládnutí jazykové bariéry, ve filmu není o ruštinu nouze. Hovoří jí vedlejší postavy, mnohem větší bizár je, když plynně rusky promlouvá hlavní hvězda filmu. Reevese dost dobře nechápu, je producentem tohoto nevýrazného počinu, do příběhu vůbec nic navíc nevnesl, není mně jasné, když si klestí cestu do vyšší ligy s Johnem Wickem, proč se zaobírá neatraktivním projektem, co je předem odsouzený k diváckému neúspěchu. Pokud Keanovi fandíte v jeho cestě za comebackem, tenhle jeho film určitě vynechejte. Pokud máte slabost pro sexuální radovánky v nehostinném kraji, tak do toho jděte. 5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

Reklama

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a o to víc jsem byl zklamaný :) Neskutečný tahák a to není narážka na pár romantických záběru ale jako celek. Jediná lepší scéna je na konci a ta je tak rychlá že jí ani nejde pořádně procítit. Příběh tak trochu o ničem, opravdu spíš na jedno zkouknutí a zapomenout :) Hlavní role v podání Reevese a za pár přijatelných scén dávám 40% ale jako vyždímanejch teda ... ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa producentom nevydarilo. Film, odohrávajúci sa v Rusku, na Sibíri, by mohol byť celkom zaujímavý, no to by scenár musel napísať gramotný človek, so znalosťou ruskej reality. Je až neuveriteľné , koľko naivnosti, hlúposti, a regionálnych nezrovnalostí, prepojených s romantickou zápletkou, plnou sexu, sa zmestilo do tohto filmu. Už len predstava, že profesionálne sa tváriaci americký obchodník uzatvorí "deal s mužíkmi" na veľkú dodávku vzácnych diamantov je prinajmenšom naivná. Ak k tomu pridáme pracovníkov FSB, čiže KGB, ktorí sú vo filme na úrovni Mr.Beana, potom bude lepšie, ak sa tomuto filmovému skvostu oblúkom vyhnete. Ani taký charizmatický herec, akým je Keanu Reeves, nemôže byť v tomto prípade lákadlom. Celkový dojem z filmu je veľmi rozpačitý, pričom jeho úroveň zachraňuje snáď len posledná scéna, ktorá uplynie tak rýchlo, že sa nestihnete ani zorientovať, kto a z ktorej strany sa pohybuje v zábere kamery. 2* len za dobrý a logický záver príbehu. Škoda, na film som sa veľmi tešil. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Siberia je v podstatě zklamání. Narazil jsem na to náhodně na Netflixu a doufal jsem v něco aspoň vzdáleně podobného Johnu Wickovi. Na druhou stranu je ten film zajímavý v tom, jak se tam téměř všechno odvíjí jinak, než by běžný divák jako já čekal. Dokázalo si to udržet mou zvědavost a pozornost po celou dobu, takže bych tento divný film úplně nezatracoval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama