Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

rigby 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě nepovedený film. Víc než na akci nebo kriminální zápletku se možná soustředil spíše na milostný vztah. Celkově se na to dívalo velmi dobře, atmosféru se podařilo vytvořit na jedničku, herci vybráni také dobře. Ale k celkové spokojenosti tomu ještě velký kus chyběl. A to je škoda. Navíc nechápu ten šílený konec. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a o to víc jsem byl zklamaný :) Neskutečný tahák a to není narážka na pár romantických záběru ale jako celek. Jediná lepší scéna je na konci a ta je tak rychlá že jí ani nejde pořádně procítit. Příběh tak trochu o ničem, opravdu spíš na jedno zkouknutí a zapomenout :) Hlavní role v podání Reevese a za pár přijatelných scén dávám 40% ale jako vyždímanejch teda ... ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Keanu bludi v nejakom prdelakove na Sibiri, sem tam si s niekym pokeca pretoze riesi nejaky problem s diamantami. Obcas si to rozda s jednou hnusnou Rumunkou a cele to dorazi kratka prestrelka v ktorej uz nemali dost penazi na zvuk. Vysledok je jedna velka nezazivna nuda a absolutne zbytocny film. 1/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

ElVory odpad!

všechny recenze uživatele

Jak snadno a rychle pokazit nadějnou kariéru? Vzít pár rolí za dobrý peníz, bez ohledu na to, co se vlastně bude dít. Už dlouho jsem neviděl film, který by byl tak plytký a o ničem, jako je Siberia. Keanu Reeves naprosto zklamal, i když takovéhle slátanině by nepomohl ani DiCaprio. Shrnuto a podtrženo, ztráta hodiny a půl z vašeho života 10% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama