Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siberia má jen dvě polohy. Reeves má šutr, Reeves ho má jako šutr. A jelikož nadržená sibiřská servírka zná těch poloh mnohem víc, mohou se měknoucí překupníkův mozek a srdce učit noty labutí písně.. Prachbídný scénář plný piglování, tupých dialogů a mouder o trpělivosti vede utrápeného Keanua za ručičku až k fatálnímu finále a celé je to svou atraktivitou srovnatelné s pozorováním odlupující se tapety. Takhle to dopadne, když se Baba Yaga vrátí na svou rodnou hroudu a místo headshotů upřednostňuje cumshot.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pre Keanua by aj mohol sedieť. Ale rozhodne nie s takým scenárom a takto spackanou réžiou. Zopár mierne otvorenejších milostných scén to rozhodne nezachraňuje. Bolo v tom viac. P.S.: Strašne by ma zaujímalo, že prečo na to „Neo“ kývol? Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Reklama

tomas_skala 

všechny recenze uživatele

Film, který bych doporučil snad jen někomu, koho špatné filmy vyloženě baví. Film je téměř bez děje, zvratů, vývoje postav nebo atmosféry. !SPOILERY! Keanu se vydá prodat mafiánovi diamanty, které mu má předat kamarád Pjotr, ale ten se někam (nejspíše) zašil, protože prodal dvanáct falsifikátů jinému mafiánovi. Keanu se ho snaží najít, do toho zažije románek s půvabnou ruskou barmankou, ale Pjotr nikde. Mezitím najde ve svíčce jeden z dvanácti pravých diamantů, navštíví ho FSB s nápadem, že prodá mafiánovi jeden pravý a jedenáct falešných diamantů. Keanovi se to povede, ale v poslední scéně ho zabije parta gangsterů potom, co zjistili, že jedenáct z dvanácti diamantů jsou falsifikáty. Hodnotím 2/10. ()

ElVory odpad!

všechny recenze uživatele

Jak snadno a rychle pokazit nadějnou kariéru? Vzít pár rolí za dobrý peníz, bez ohledu na to, co se vlastně bude dít. Už dlouho jsem neviděl film, který by byl tak plytký a o ničem, jako je Siberia. Keanu Reeves naprosto zklamal, i když takovéhle slátanině by nepomohl ani DiCaprio. Shrnuto a podtrženo, ztráta hodiny a půl z vašeho života 10% ()

BlackLass 

všechny recenze uživatele

Ruská mafie je znovu zpět na vrcholu módy. Za posledních několik let se Rusko stalo dějištěm mnoha pozoruhodných filmů – od Rychle a zběsile přes Red Sparrow až k Siberii. Tohle je ale velká tragédie. I kdyby místo dějiště nebylo zasazeno do Ruska, ale například Konga, film by byl stále stejně špatný. Hlavní postava je nejen extrémně nesympatická, ale také zcela nezajímavá, protože za ní není žádný příběh. A ani po několika vzpomínkách, které Lucas sdílí se svou novou ruskou milenkou Katjou (volba hlavní hrdinky jako by byla výsměchem kráse ruských děvčat), se soucit s ním nezrodí. Na rozdíl od totožného Johna Wicka vypadá Lucas Hill obzvlášť depresivně – jako by nebyl hlavní postavou, ale jen náhodným hrdinou třetího stupně, který má být zabit v nějaké přestřelce. Diváci měli s Reevesem vždy poněkud zvláštní vztah. Byly mu odpuštěny mnohé nedostatky a ne vždy dobré volby projektů, pro miliony diváků však stále zůstává neporazitelným Neem a nezničitelným Wickem. Tady ale nepočítejte s tím, že váš oblíbený herec může zachránit špatný film. Rossova malba nemá divákovi co nabídnout, tedy kromě slavného jména v titulcích a fasády moskevského mrakodrapu na plakátu. A pokud to někde na Západě bude fungovat, pak se náš divák bude nudit. Takhle totiž rozlehlá Sibiř opravdu nevypadá. 15 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama