Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Harry Potter úspěšně dokončil studium v Bradavicích a rozhodl se pro další zastávku v džungli, kterou režisér efektně vyobrazil jako místo, které překypuje rozmanitou faunou a flórou a zároveň jako nehostinné prostředí, které nemá daleko k peklu. Nechybí scény, z nichž je cítit bezmoc, zoufalství a beznaděj. Film jasně dává najevo, že nad takovýmito extrémními podmínkami nelze vyhrát, což je velké plus. Na druhou stranu jsem očekával trochu více survival prvků + více konkrétních záběrů na nebezpečná zvířata, hmyz, nebo rostliny. Harry sice musel sežrat ptačí mláďata, vyndat červa z palice a hamtat desítky kilometrů se schnilejma hnátama, ale i tak jsem měl pocit, že ona džungle nebyla fůči němu tak brutální, jak mohla býti. Přes všechny neduhy se však jedná o rozhodně zajímavou podívanou. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tá nekonečná expozícia to zabíja. Mohlo to byť super, ale tieto filmy proste nemôžu mať 2 hodiny. Radcliffe snaživý, občasná autenticita potešujúca, atmosféra miestami vážne super, ale je to bohužiaľ iba výborná festivalovka nehodná uvedenia v kinách(aj keď veľké plátno a dobrý zvuk paradoxne pomáhajú). A pritom ten potenciál na úžasný film tam je. Chcelo to možno lepšieho režiséra, asi nekompromisnejšieho strihača a určite lepšieho skladateľa. Lepších 6/10 ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já moc na tyhle filmy na téma "ztracen v džungli" nejsem, protože mi to přijde všechno na jedno brdo. U tohoto jsem se celkem nudil až někam za polovinu filmu, do doby než začne "ztracen v džungli" :o) ... Každopádně Radcliffe zahrál celkem solidně a u pár scén jsem fakt měl co dělat. například boulička na čele, vajíčka na tvrdo a voňavoučké nožky :o) Na jedno zhlédnutí oukey. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režie je dobrá, scénář horší. Rozvíjení vztahu mezi muži mohlo bý věnováno více času. Téma přežití. Hodně fyzičnosti , vztah člověka a přírody. Film je předvídatelný, podobný cestopisnému dokumentu. Zvědavost je ta tam. Připomíná to reality show Robinsonův ostrov. Herci nezaujmou charismatem ani herecky. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama