Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

The Outlaws sú postupne budovaným filmom s krimi zápletkou. Kang k celému filmu pristupuje inteligentne. Postupne rozvíja stiesnenú atmosféru cez obyčajných ľudí a aj bezradnosť policajtov, ktorých je skrátka málo. Do toho gangy, na ktoré sa snažia dávať pozor, robia neustále neplechu a namiesto toho, aby celý problém vyriešili skôr, ako sa stane nešťastie, hlúpo medzi sebou súperia a hromadia jednu katastrofu za druhou. Obrovská devíza filmu je jeho špinavosť. Je tam veľa krvi, veľa úderov a uveriteľných reakcií na tie údery ( žiadne postavím sa a idem bojovať aj napriek tomu, že som bol bodnutý). Ústredný antagonista je zlý motherfucker. Ide z neho strach práve preto, že nevieme čo spraví v ďalšej minúte a tým prispieva k napätiu. A hlavná postava s tvárou Dong- seok Ma je k nemu výborný protipól. Dobrácky policajt, ktorý sa nebojí vraziť zloduchovy päsťou v štýle Buda Spancera. The Outlaws majú skvelú atmosféru a vedia pracovať s postavami. Aj tie vedľajšie sú nám známe a majú v príbehu svoje miesto. Dokonca sa dá rozprávať o množstve mikro vývinov.  K dokonalosti tomu chýbalo naozaj málo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou pošmákla na klasice akčních korejských jízd. Nad faktem, že to bylo podle skutečné události, jsem malinko přimhouřila jedno očko, ale v reálu, to musel být asi děs. Oni tam totiž proplouvaly takové hlášky a situačky, které si nedovedu představit ve skutečnosti. Celé to táhnul sympaťák a super řízek policista Seok- do Ma, kterého hrál naprosto skvostně Dong-seok Ma. Ten to mydlil jak se dalo a byly chvíle, kdy jsem měla zaťatý zuby, když se do toho pustil. Závěrečná scéna mě doslova odrovnala. Ostatní si vedli taky skvěle. Vůdce gangu byl slizkej jak had a žádné koketování bych s ním nedoporučovala. Kye-sang Yoon si na té roli také dost zamakal, hrál také na jedničku. Nedělám si iluze, že jsou tam gangy vymýcený, ale každá troška dobrá a v tomhle případě to byla pěkná hromádka pozatýkaných. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jako ten policajt to byl perfektní řízek. Voe dlouho jsem se u nějaké filmové postavy tak nebavil a nefandil jí jako tomuhle fízlovi a to není žádné svatoušek. Kvalitní korejská krimi řezničina, oni to kluci šikmoocí korejští prostě umí. Akce jednoduchá ale tvrdá, nekompromisní a krvavá jak má být. Spokojenost veliká a díky gogo76, že ses na to kouknul, já už to měl staženo nějakej ten měsíc a úplně na to zapomněl. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Korejskému Budovi sice chyběl Terence, byť přicmrndávačů tu pár bylo, ale na kráse to téhle akční povedené a místy i příjemně brutální komedii nijak neubíralo. Hlavní hrdina, snad poručík,  neporazitelný Seok-do Ma  si pro sebe urval celý film a tak jedinou drobnou vadou na kráse byl ten fakt, že podobně jako o výše zmíněnou italskou dvojku, o něj vůbec nemáte strach a víte, že  jeho pěst se nezvratně a brzy setká s tvářičkou zlobivého sekeráčka Číňana, coby hlavního záporáka. Před tím náš hrdina zvalchuje a zfackuje všechny další, kteří by mu chtěli sáhnout na biceps a divák se baví vlastně ničím nekalenou akční kriminálkou zcela prostou jiných přidaných hodnot, snad jen chlapeček z obchodu byl malou  a zcela nevýznamnou úlitbou patosu. Finálový souboj na veřejných hajzlech pak naprosto dokonalý. Lámu čtyři prsty... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní řezničina pouličních gangů versus svérázné policejní jednotky, která by se dala/měla kvalifikovat rovněž jako svého druhu pouliční gang. Přímočarý úderný scénář s tahem na branku, jasně definované charaktery, pár odlehčených momentů na těch správných místech a k tomu tak častá zcela přehledná kontaktní akce, až to působí, že v tom kaskadéři musí mít více rolí než herci a... A to je vlastně vše. Žádné přesahy, žádné umění. Jenže netřeba pádnějších důkazů, že když víte co děláte, tak i "něco málo" perfektně zvládnutých žánrových prvků stačí na perfektní zábavu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)
  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama