Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá, rvačky záživné a jen pěsti, nože a sekery bez pistolí taky potěší. Na druhou stranu je pro mě Korea zas a znova strašně těžko stravitelná - ať už nesrozumitelný jazyk, tak chaos ve jménech a postavách, ale nejvíc mi zde chybí výraznější a drsnější Rkový rating s krví a stejnětak je dvouhodinová stopáž celkem náročná. Neurážející průměr, ale korejští fandové si tu hvězdu navíc asi rádi přihodí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

The Outlaws sú postupne budovaným filmom s krimi zápletkou. Kang k celému filmu pristupuje inteligentne. Postupne rozvíja stiesnenú atmosféru cez obyčajných ľudí a aj bezradnosť policajtov, ktorých je skrátka málo. Do toho gangy, na ktoré sa snažia dávať pozor, robia neustále neplechu a namiesto toho, aby celý problém vyriešili skôr, ako sa stane nešťastie, hlúpo medzi sebou súperia a hromadia jednu katastrofu za druhou. Obrovská devíza filmu je jeho špinavosť. Je tam veľa krvi, veľa úderov a uveriteľných reakcií na tie údery ( žiadne postavím sa a idem bojovať aj napriek tomu, že som bol bodnutý). Ústredný antagonista je zlý motherfucker. Ide z neho strach práve preto, že nevieme čo spraví v ďalšej minúte a tým prispieva k napätiu. A hlavná postava s tvárou Dong- seok Ma je k nemu výborný protipól. Dobrácky policajt, ktorý sa nebojí vraziť zloduchovy päsťou v štýle Buda Spancera. The Outlaws majú skvelú atmosféru a vedia pracovať s postavami. Aj tie vedľajšie sú nám známe a majú v príbehu svoje miesto. Dokonca sa dá rozprávať o množstve mikro vývinov.  K dokonalosti tomu chýbalo naozaj málo. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s tunajšími "aziatmi" vidím asi len každý desiaty film onej proveniencie a predsa mi väčšina z nich príde ako produkt pásovej výroby. Konkrétne v tomto prípade stále spoľahlivej, pretože zaspať či si len odbehnúť sa pri tomto výlete medzi čínsko-kórejské gangy nedalo... ale rovnako tak nehrozilo, že po ňom od vzrušenia nezaspím. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu nešťastná kombinace asijsky šíleného akčňáku a infantilní komedie a la Bud Spencer a Terence Hill. Trojlístek vzteklých Číňanů se zálibou ve čtvrcení a amputacích mě hodně bavil a jejich scény bodání noži a sekání sekáčky jsou fajnová relaxace, ale v žebříčku filmové brutality a syrovosti jim dávám tak maximálně šestou příčku z deseti. Protože veškerá akčnost je zabalena v tak mocinky laskavě hřejivém komediálním kabátku, že ji nelze brát ani trochu vážně. Kdyby si komediální složka vystačila jen s korejským Budem, který grázly fackuje a mlátí pěstí do hlavy jako jeho slavný italský protějšek, ještě by to šlo. Ale "směšné" karikatury jeho podřízených i nadřízených a jejich imbecilní dialogy sráží film na úroveň neškodných rodinných zábav na silvestrovský večer. A já od mých Korejců očekávám temnou a nelítostnou řezničinu a ne estrádu pro mládež, kdybych chtěl vidět nějakou dobrou asijskou akční komedii, sáhnu radši po nějaké Chanovce. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Oldschool poctivá kriminálka se všim co můžou mít chlapy rádi - drsná hlavní postava s charismatickým týmem, výborný akční scény v syrovém balení, spoustu krve a špetka humoru. Co mě trošku překvapilo, tak naprostá absence střelných zbraní, i poldové zde choděj s železnejma tyčema a rozbíjej huby holejma rukama. Soubojů není zas tolik, ale ani málo. Nechybí jim dynamika, kontakt, brutalita, využívá se spoustu řezných zbraní, maj minimum střihů a jsou perfektně nasnímaný. Last fight se skutečně povedl, holt mám vždycky slabost pro realistický bitky na toaletách. Padne i několik solidních hlášek "jsi sám?" jo, pořád nezadanej", interakce s okolím mi opět udělala radost, spoustu dobrého jídla (taky jsem si dopřál nudle během sledování filmu) a klasicky áčkovej vizuál. Veterán mě ale asi bavil víc, jak akcí tak i průběhem. Zde jsem se "jenom" bavil, byla to fakt zábava, na druhou stranu, kdyby se film pojal jako vážnej thriller, více by mě mrzelo co se stane kladným postavám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)
  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)

Reklama

Reklama