Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porno? Horor? Snuff? Ne, Troma! Z tolika šílených nápadů, geniálních hlášek a nechutných záběrů vám zaručeně exploduje hlava. Při zachraňování Tromavillské školy před Plenkovým gangem se Toxie ocitne uprostřed exploze, která jej uvrhne do alternativní dimenze plné zla. V Tromaville zatím Toxieho zlý dvojník Noxie terorizuje celé město. Situaci nezvládají ani noví hrdinové – Delfíní muž, Vibrátor a Mastur Bator. A nejšílenější dobrodružství z produkce nejšílenější společnosti Troma může začít! (Řitka video)

(více)

Recenze (116)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Troma Entertainment je americká, nezávislá filmová spoločnosť, založená v roku 1974. Produkujú a distribuujú nízkorozpočtové grade-Z movie snímky. Ich filmy sú určené pre úzku a špecifickú skupinu divákov. Pohybujú sa ďaleko za hranicou mainstreamového vkusu. Jedným z najznámejších tromáckych anti-superhrdinov je Toxie (The Toxic Avenger). Moje prvé stretnutie s Melvinom alias Toxickým pomstiteľom sa konalo niekedy v roku 2014, keď som po vrelých odporúčaniach a dlhom prehováraní zhliadol snímok "Toxický pomstiteľ 2". Bohužiaľ to dopadlo presne tak ako som predpokladal. Nemám pozitívny vzťah k filmom spoločnosti Troma, a tak som tušil, že ani tento titul nebude nič pre mňa. Japonská misia Toxieho ma však sklamala ešte viacej, ako som predpokladal. Nenechal som sa však odradiť a pustil som si aj nasledujúcu časť s poradovým číslom tri "Toxický pomstiteľ 3: Posledné pokušenie Toxieho". Mal som z toho rovnaký pocit ako z predchádzajúceho dielu. Nedokázal som prísť na chuť primitívnemu humoru, ktorý mi tvorcovia tohto braku naservírovali. Obom týmto titulom som dal jednu hviezdičku. Ubehlo zopár rokov a ja som sa náhodou dostal ku filmu "Toxický pomstiteľ 4: Masaker v meste". Tak som si povedal, že dám ešte Toxiemu šancu a skúsim si to pozrieť. Je to proste Troma, niekomu sa to páči, niekomu nie. Mne sa to nepáči, ja sa pri tom nedokážem pobaviť. * ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Toxie se po jedenácti letech vrací, aby opět potíral zločin v ulicích Tromaville. Tentokrát se ovšem nedopatřením dostane do paralelní dimenze a jeho místo zabere zlý Noxie. Čtvrtý díl je opět typicky tromáckým zběsilým masakrem, v němž jsou všechny aspekty znásobeny, aby splnily požadavky nového tisíciletí. Více postav, více krve. Oproti předchozím dílům se zde už bohužel objevuje i dost fekálního humoru, nejde ovšem o nic, co by nešlo vystát. Vtipným faktem je, že se tento film v úvodu omlouvá za předchozí dvě pokračování Toxického mstitele, přitom mně vůbec nepřipadala zlá (v kontextu Troma Entertainment jde o solidní a zábavné počiny). Nějakému smysluplnému pátému dílu bych se časem vůbec nebránil. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Né já tomu prostě těch pět musím dát!! Protože takhle jsem se dlouho u nějakýho filmu nenasmál jako u tohohle. Jako s prominutím ale ten začátek??? Ten průběh??? Ten konec?? Jako COTOJE???? Ja nevěděl u jaký scény jsem se smál nejvíc ale je to prostě fakt pecka! Béčko jak svině a ty já miluju! :))) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Aby mohla vzniknout scéna s explodující školou plnou retardovaných studentů, nechali specialisté na efekty explodovat sklad plný retardovaných studentů. | Tagalogem, původním jazykem Filipínců, zní foneticky v překladu „Toxický mstitel“ jako „Kampak to jdeš s mou kozou?“ | Alternativní názvy „Toxického mstitele 4“: 1. Chtěl jsem víc nachos. 2. Bože, jsi tu? To jsem já, Manson. 3. Toxický Shakespeare 4. WACO - muzikál | Mražená pizza pečená v peci na středním roštu má nejkřupavější kůrku. MŇAM! | Filmové termíny: „Best Boy“ je prepubertální chlapec, který orálně uspokojuje režiséra a dostává za to sladkosti. | Filmové hlášky: „Až dojíš ten cheeseburger… Jdi do prdele!“ – Rozum a cit | I když byl „Toxický mstitel 4“ stříhán digitálně, klasické nůžky použili střihači k podřezání vlastních zápěstí. | Ačkoliv během natáčení nepřišlo žádné zvíře k úhoně, 3 trpaslíci a řemeslník Burt se popálili, když vařili oblíbené fajitas. | Tvůrci filmu neděkují Hughu Hefnerovi, který chtěl být z filmu vystřižen, Billu Clintonovi za plundrování Země a J. Roberts, M. Gibsonovi a W. Smithovi za promrhání miliard dolarů ve filmech, co stojí za hovno! | „Toxický mstitel 4“ nebyl inspirován knihami „Vše, co potřebujete vědět o natáčení filmů“ a „Co jsem se naučil z Toxického mstitele“. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Setkání s TROMOU č.5.Tak až do pětice všeho dobrého se konečně povedlo to,co jsem od produkce společnosti TROMA čekal.Pořádně absurdní,krvavá,slizká,vtipná a šílená jízda od první do poslední minutky.Tolik skvělých gagů a šílených nápadů co Kaufman narval do tohoto dílu,není ve všech ostatních dohromady.Totálně ujetej film,céčko jak hrom,zábava maximální.A ještě jedna příznivá změna,ani herci už nejsou tak děsný. PECKA!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Do filmového komparzu byl zapojen i Lemmy Kilmister, frontman rock & rollové skupiny Motörhead. V tomto filmu se objevil dohromady ve 3 záběrech. (Filipus Muff)
  • Ve filmu se objevuje také další legendární postava studia Troma, a to Sgt. Kabukiman (Paul Kyrmse). Ten měl kromě svého filmu Sgt. Kabukiman N.Y.P.D. (1991) podobně jako Toxický mstitel mnoho vedlejších rolí i v dalších filmech. Celkem se objevil v 10 snímcích studia Troma, přičemž nejčastěji jej ztvárnil Paul Kyrmse, a to celkem 5krát. (gogos)
  • Ve filmu se měl objevit i Hugh Hefner (zakladatel a šéf časopisu Playboy), ale jeho právníci mu to rozmluvili. Nechal se tedy z filmu vystřihnout - v titulcích na celý incident odkazuje text "Právníkům Hugha Hefnera nedík". (masw)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama