Reklama

Reklama

Donekonečna

Trailer 1

Když bratři Justin (Justin Benson) a Aaron (Aaron Moorhead), bývalí členové kultu, obdrží záhadnou videonahrávku, najdou v ní děsivou pozvánku z jejich minulosti na akci zvanou “Nanebevstoupení.” I přes Justinovy počáteční obavy nakonec oba souhlasí s tím, že se tam na jeden den vrátí. Nejdříve se jejich staří přátelé z kultu jeví přívětivě a srdečně, ale brzy se začnou dít zvláštní věci... Oba bratři jsou vtaženi do víru bizarních rituálů, podivných zpráv, neviditelných sil a nadpřirozených tajemství, které se zcela vymykají realitě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Happens 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka v zajímavém podání, možná trochu metaforizující život, vztahy a takové to důležité. Uměl jsem si představit trochu jinačí konec (spoiler alert), kde by uvízli v 15 let dlouhé smyčce a vrazili by autem sami do sebe a z hořícího auta by jim pomohli ostatní členové smyčky kultu. Ale nevadí, i tejten happy end může být. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tahej lano z nicoty, my jsme happy... a co ty?" Otázka nezní KDO na nás kouká seshora, CO vlastně si TO rochnilo na dně jezera nebo KOLIK měsíců v úplňku již přináší zkázu (duše), ani PROČ se to všechno děje znovu a znovu a znovu... Otázka kardinální je jiná, PŘIJMOUT TO? Sáhnout po nabídce věčného štěstí, obklopen stále mladými (!) kamarády, nabídce harmonie, odvíjené v nekonečné Kumbaya smyčce? To be, or not tu be? Když se člověk honí a dře a přesto tře bídu s nouzí, jednou nohou již v bezdomoveckých gatích a odpověď na zoufalou otázku "Kdy bude líp?" je to nemilosrdné "Už bylo." Když k touze po teplé stravě a teplém lidském slovu se přidá monstrum nejděsivější, čili existenciální úzkost, pak z hloubi duše nešťastný Aaron nemá důvod, proč sektářskou nabídku okamžitého nanebevstoupení nepřijmout. Drsný film. Sice se tu nezapalují medvědi ani tu není vysoká skála s obeliskovým doskočištěm pro zdravé důchodce, ale svým způsobem je to ještě hnusnější a zákeřnější podpásovka než Slunovrat. Délka zuřivé smyčky ve stanu? Pět vteřin. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Benson ani Moorhead nedosahují samorostlého mistrovství Lynchova. The Endless tudíž není tak děsivý a dechberoucí, jak by mohl být. The Endless je "pouze" velmi znepokojivý.----- Smyčku si nehodím, s úšklebkem procedím Gotta Serve Somebody... (tři silné, sebevědomé a pravděpodobně kultovní hvězdy – tam nahoře – nakloněny toliko vyvoleným...). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bylo to stále nepřehlednější. 1) Lehce psychedelický snímek s mysteriózním nádechem a s neurčitou scifickou charakteristikou se pokouší o kvadraturu kruhu. 2) Nelze přece být v časové smyčce a současně si to uvědomovat. Podobný lapsus se snese u rodinných romantických komedií či pohádek, ale u hororu určitě ne. 3) Ani otevřený konec mě nenadchl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá myšlienka bezprostredne po skončení filmu? Na to, aby som si ujasnil, či scenár dáva zmysel alebo nejde len o nabubrelý mindfuck, si musím Endless pozrieť ešte raz. Lenže ono to má skoro dve hodiny a skutočne do tuhého ide až v poslednej polhodinke a znova sa mi do toho nechce. Druhá myšlienka potom znela v zmysle, že čo by s týmto námetom dokázal urobiť Shane Carruth a tam by som si bol takmer istý, že to premyslené do detailu skutočne má a asi by sme sa vyhli niekoľkým rozpačitým scénam a zbytočnému naťahovaniu. Keby bolo keby mi ale v mojich úvahách príliš nepomôže. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Randalyn Benson. (Rominator)
  • Na doručeném balíku v úvodu filmu je možné si všimnout mimo jiné i českého nápisu „Letecká pošta“. (DJMaroko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. dubna 2017 na Tribeca FF (New York, USA). (Varan)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama