Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (65)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, dobře obsazený neherci, ze kterej fakt jde respekt a strach, solidní Joe Cole v hlavní roli - to jsou pozitiva. Bohužel negativa ve výsledku převažují, hlavně ve druhé polovině filmu, která už je fakt hodně dějově přes čáru a začíná to i nudit. Závěr byl taky divnej, ve výsledku lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žáner, ktorý vládne béčkovým produkciám nasadil hutnú artovku a rovno na premiéru do Cannes. Naozaj nečakajte zbesilé tempo, strhujúce bitky a klišoidný happy end. Toto je pomalý a surový boj zničeného človeka, ktorý jediné čo má sú ruky a nohy. Pre fanúšikov dlhých záberov a bojových športov povinnosť, ostatným radšej odporučim sériu Undisputed. 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vězeňské peklo v Thajské věznici!! Vězeňským filmům se minulý rok velmi dařilo ( Shot Caller i Cell Block 99 byly skvělé přírůstky do žánru), letos však jasně vítězí tohle. Hlavním hrdinou je Britský boxer, který žije v Thajsku, propadá drogám, sám je i dealuje a za ně si jde taky odsedět trest do místní vyhlášené věznice, kde mimochodem místo herců hrajou opravdoví vězni. Na Rottenech svítí 100% s vykřičníkem a já tleskám a přikláním se k hodnocení. Ze všech vězení, co jsem ve filmech viděl ( Britská, Americká,Dánská) tak Thajská definitivně patří k těm nejhorším. Všichni spí na zemi jak zvířata v jedné místnosti namačkaní vedle sebe, nováčci jsou znásilňováni na kameře a není to vůbec pěkný pohled Vám povím. Má to hodně realistický a autentický tón, Thajšťí pokerovaní vězni jsou na pohled nepříjemní, dějí se zde brutální a ošklivé věci,samotná atmosféra toho neobvyklého prostředí je perfektní a na diváka to má brutální dopad. Joe Cole to zahrál velmi přesvědčivě a oko fanoušků potěší i Muay Thai vězeňské zápasy( Ale samotné fighty až tak neoslní) Bezútěšná Pecka založená dle skutečného příběhu! 85% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Spíš film o závislosti a Thajským věžením. Koukat jak se vystřídaj na kámošově prdeli asi někoho vzrušuje, ale mě ně. Asi bych nechtěl být i se svou výškou ....i když malou tak na její extrémní.. být v jejich vězení. Box nebo Thaj box v tom nehraje až tak velkou roli. Je to prostě o přežití smažky. Ale docela se to povedlo. Dobrou noc ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Surový film, který si neklade ambice emocionálně prožít vnitřní roztrhání Billyho, kterého drogová závislost dožene do Thajské věznice. Film pracuje s rovinou dezorientovaného hlavního hrdiny, thai-boxera, čemuž vydatně napomáhá kamera a všudypřítomná nepříliš přeložená thajština. Bezmoc, marnost, bezvýchodnost a zmatenost spolu s násilím a nulovou empatií poodhalí divákovi nevídaný kout světa. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)

Reklama

Reklama