Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

joehot 

všechny recenze uživatele

Ona improvizovaná scéna se spadlou sněhobílou rukavicí! Jen to dodatečné zjištění o její neplánovanosti trochu pokazilo veškeré bádání nad ní, nad jejím významem - těžko by mohla být plánovaným symbolem, když k ní došlo náhodou, že. Skvělý Brando, Lee J. Cobb, Kazan a kamera, skvělý zážitek. (Snad jen od Bernsteina jsem čekal víc.) Ve své době však muselo být V přístavu mnohem větším a silnějším filmem. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Kazanův styl mi nikdy příliš neseděl, připadá mi moc patetický a přehnaný (přehraný). V V přístavu se to ale drží v mezích, a tak mě z jeho filmů zaujal zatím nejvíc. Skvělý Brando i Bernsteinova hudba, celý příběh je napínavý a má atmosféru. Jediné, co mi občas vadilo, byl přehnaně levicový pohled, jako z Křižníka Potěmkina. Pardon, nemůžu za to, ale mám to prostě tak, že jakmile se ve filmu objeví v jednom záběru velká spousta naštvaných dělníků, začínám couvat. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, jak hráli herci v tomto filmu ti současní hrát snad ani nedovedou. Jednoduchoučký, ale moc pěkný scénář dal celému snímku ten správný náboj. V době vzniku si musel každičký, kdo film viděl pořádně ustříknout. Marlon Brando je zde v roli Terryho, jenž je součástí skvěle organizovaného zločinu, opět precizní. V podstatě do děje velmi dlouho vůbec nezasahuje a pouze své okolí pozoruje, přičemž je se svým momentálním postavením spokojen. Lee. J. Cobb je rovněž naprosto perfektní. Viděl jsem ho teprve podruhé, přičemž poprvé jsem ho viděl hněvat se společně s dalšími 11 chlapíky. V tomhle snímku je velkým gangsterem, neboť má moc nad přístavem, který představuje největší, ba dokonce jediné místo v městečku, kam si může člověk přijít pro hrst dolarů. Co bylo ve filmu naprosto úděsné byla hudba. Byla příšerně ponurá a rvala mi uši pokaždé, kdy se plně rozezněla. 8 oscarů celkem chápu. Viděl jsem mnoho filmů z podobné doby a ve srovnání s tímto filmem to byly většinou hrozně nudné sračky. Tenhle film rozhodně nudný není. Já jsem absolutně spokojen. Více jsem od snímku nečekal. 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dívat se na Marlona Branda, jak hraje, to je prostě neskutečný zážitek. Pokaždé. Máte před sebou vždy jinou postavu. Víte, že je to jeden herec, ale jako kdyby nebyl. Tohle je skutečně úchvatné herectví, které vyráží dech. Nemluvě pak o tom, že tohle je film, kde jsou další výborní herci včetně krásné Evy Marie Saint. Navíc je to skvělé i režisérsky. Prostě nejde jinak než plný počet. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Dosti osobní film Elii Kazana, který vypraví příběh o bývalém boxerovi (Marlon Brando), který je svědkem vraždy jeho kamaráda, který má na svědomí místní mafián. Ten zaměstnává v docích půlku obyvatel města a tak je mlčení pro všechny životním údělem. Ale Marlonova láska k sestře zabitého a výčitky mu nedovolí tento teror nadále tolerovat. Vcelku jednoduchá zápletka, která však i tak dokáže překvapovat a svoji myšlenku má aktuální i dodnes. Je to snad první snímek, kdy velkého Kmotra - Marlona Branda vidím za mlada. A už tehdy to byl pan Herec, který ze své postavy dokáže vyždímat maximum. Film stojí především na něm a na skvělém konci. Přestože je to asi zatím nejslabší Kazanův snímek, který jsem zatím viděl (East of Eden jednoznačně vede), má i tak stále své kouzlo a stále má co říci. A minimálně kvůli tomu a samozřejmě Brandovi snímek za vidění stojí. 7/10. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní postavy jsou založeny na skutečných lidech. Terry Malloy (Marlo Brando) na přístavním dělníkovy Anthonym De Vincenzovi, otec Berry (Karl Malden) na nábřežím knězi John M. Corridan a Johnny Friendly (Lee J. Cobb) na gangsterovi Albertu Anastasiovi. (J.A.K.)
  • Jako kompars se ve filmu objevilo mnoho přístavních dělníků z Hobokenu v New Jersey. (Kulmon)

Reklama

Reklama