Reklama

Reklama

Frigo staví dům

  • USA One Week (více)
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1920, 27 min

Obsahy(1)

Režijní debut Bustera Keatona, kterým si získal publikum v té době. Vypráví o novomanželích, kteří dostanou svatebním darem dům. Ten si však musí sami sestavit z dílů. Bývalý ctitel nevěsty jim ale stavbu ztíží a Frigo s manželkou pak postaví neobyčejný dům ve kterém se odehrává mnoho neobyčejných situací. (Rosana)

Recenze (48)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Složte si sami dům z námi dodaných dílů! To by ovšem v pozadí nesměl být ohrdnutý nápadník, který přečísluje krabice. Pěkný film, 4*. Ještě víc než samotné stavění domu mě ale zaujala cesta ze svatby v úvodu filmu a originální přestupování mezi vozidly :). ■ P.S. Je mi sympatická frigova partnerka z tohoto filmu. Taková "nevěsta do nepohody". ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V približne 12 minúte Frigo vyreže časť koberca aby tak vybral kabát, ktorý tam pri jeho pokladaní zabudol a ten následne pod schodiskom pokladá ako vstupnú rohožku na ktorú napíše nápis Welcome. Koberec na ktorý to píše je však úplne nový. Jeden z mála slabších detailov filmu, ktorého najlepší moment prichádza v samom závere pri prejazde vlakov. Dúfam že ani tento komentár žiadneho užívateľa tunajšej databázy neurazil... ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

A pak že je dnešní svět zvrácenej. Vždyť lidi se tenkrát smáli absolutně morbidním věcem - fyzický bolesti hrdinů, jejich existenčním problémům a neúspěchům. Keaton a spol byli skutečně artisti. Od začátku to má úžasné tempo, skvělé ovlivňující se a na sebe navazující dějové zvraty i nápaditou "akci". S kolaudační párty ale dochází One Week dech. Vrtochy počasí i přemisťování barabizny jsou na tak krátkou stopáž zbytečně zdlouhavé a jednotlivé situace už se víceméně opakují. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již psal v předchozích komentářích ke groteskám s Frigem, Frigo mě mile překvapil a jeho grotesky mě velmi baví. Každá je (svým ztvárněním) trochu jiná a proto jsem neskončil u jedné, ale pustil si i další. Bohužel Frigo staví dům mi přišla slabší než předešlé. Nezpochybňuji jeho znamenitou komiku a pár skvělých nápadů, přesto mi to jako celek tak skvělé už nepřijde. Možná to chce opět trochu pauzu. Nicméně stále jde o vydařenou grotesku zasluhující tři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The wedding bells have a such a sweet sound, but such a sour echo..“ Nápadité kaskadérské scény s promyšlenou realizací, vtipná cenzorská dlaň a disproporce interiéru jak u haciendy Oggyho a švábů. Poučením pro novomanžele je nikdy nekolaudovat prefabrikovaný svatební dar v pátek třináctého, protože pak budete mít ložnici s výhledem na všechny světové strany.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • První Keatonův sólový film bez Fattyho Arbuckle. (Kulmon)

Reklama

Reklama