Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

HAL 

všechny recenze uživatele

První řada jede jen tradiční Drákulovský mýtus, což je trochu nuda, ale je to jen krátký úvod. Druhá už příběh i svět docela zajímavým způsobem expanduje a mění se v solidní akční nářez. Ve třetí řadě po něm přišlo dost drastické zvolnění, a stejně jako v té první se hlavně zase do větší hloubky představují postavy, nové příběhové linky a svět - který už není jen relativně standardní upířinou, ale hezky propracovaným středověkým fantasy pro dospělé. Kde se samozřejmě taky nešetří brutalitou i vhodně nenuceným sexem, ale v pořádné míře na ně dojde až v hodně našlapaném finále, předchozích osm dílů je klidnějších. A finální čtvrtá sezona zase přitlačí na epičnosti, svět je zmítaný masivním konfliktem stran s parádně ambivalentními motivacemi, najít mezi nimi skutečně černobílé záporáky nebo klaďasy není nijak snadné. Nevím jak moc je Castlevania podobná své herní předloze, mám tušení že jen minimálně, ale mám li ji brát jako herní adaptaci - tak mezi nimi jednoznačně patří k těm úplně nejlepším. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Nocturne jsem si dal malý maratonek a shlédnul po delší době původní Castlevanii a musím uznat, že druhým shlédnutím je ten seriál ještě lepší. Člověk se nesmí nechat odradit tou první sérií, která je prostě nic neříkající.. Jakmile se dá Sypha, Trevor a Alucard dohromady, tak se se to neskutečně rozjede a seriál graduje a graduje a finální fight je epic. Celkově souboje jsou naprosto parádní. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je seriál inspirovaný sérií počítačových her, je úplně fuk, jestli je znáte, seriál s hrami má společného opravdu jen málo. Kdybych měla styl seriálu jednoduše popsat, tak si představte vizuální styl komiksového R-ratingového manga. S Drákulou. A nekromancií. A lovcem upírů a středověkým Bladem. A masakrem vesničanů skoro v každém dílu. Takhle násilný animovaný seriál jsem možná neviděla ještě nikdy. A kupodivu s tak dobře napsanými postavami - hlavně poslední zástupce slavné válečnické dynastie, Drákulův syn a dva lidští Drakulovi pomocníci. Abych jenom nechválila, tak hudba mohla být lepší a občas jako by se děj zastavil, aby nám postavy něco řekly o sobě a svých motivacích. Třetí série už je mimochodem schválená, takže uvidíme, kam se seriál posune. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Klasická americká škola komixu zpracovaná japonci. Příběh podle japonské hry. Násilí dostatek, krve také. Ale něco tam nefunguje. Snad určitá jednoduchost podání. Jako kdyby někdo, kdo ví oč se jedná radil někomu, kdo má problém zavázat si tkaničky. Škoda. Podíval jsem se, nezapomenu, ale že bych seděl a tleskal, tak to ne. Pěkná animace, pěkný scénář, slabší spojení dohromady. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o intrigujúcich nemilosrdných upíroch veliacich nočným netvorom a pár čestných (polo)ľuďoch, ktorí sa rozhodnú pred nimi chrániť ľudstvo. Epické príbehy a skvelé dialógy o vyzretosti či melanchólii striedajú prepracované akčné scény (najlepšie sú tie reálni ľudia vs reálni ľudia, čo boli v prvej sérii, nie tie vs ľudia s výcvikom vs netvory), čo vyrážajú dych. Prvá séria o štyroch epizódach si v prvých dvoch dáva záležať na vykreslení sveta a postáv. V prvej dominuje Dracula vs. katolícka cirkev, tá druhá sa venuje čisto hlavnému kladnému hrdinovi, cynickému lovcovi netvorov, Belmontovi. Prvá séria dáva veľký priestor na vykreslenie katolíckej cirkvi ako fanatikov, ktorí si myslia, že sú neomylní a radi upaľujú ženy ako čarodejnice. V neskorších sériách toto chýba. Druhá séria ponúka Draculov dvor (v prvej sérii bol len on jediným upírom) a tak tu máme viacero kvalitných záporných postáv. Zaujmú aj forgemasters, ktorí pre Draculu budujú armádu nemŕtvych monštier. Ich rozdielna viera v jeho schopnosti vytvára pod skúsenou manipulátorkou výborné napätie. V tretej sa zoznamujeme so zvláštnym opátstvom, kde mnísi svoju vieru poňali inak. Seriál má dosť času, aby niektoré jeho postavy zreli a tak ponúkali výnimočne vyšperkované dialógy v dramatických scénach. Niektoré epizódy sú skoro celé akčné, takže seriál ponúka aj dostatok adrenalínu. Čo mi ale nesedí, je happyend v poslednej epizóde. S01 100%; S02 80%; S03 60%; S04 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama