Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na ťamanov celkom zaujímavá dejová linka, a tentoraz ani nebol problém s rozpoznávaním tvárí, takže som mohol sledovať príbeh už od začiatku. Sympatické tiež bolo, že sa netočil okolo lacného námetu vykradnutia banky v štýle amerického Podfuku, ale že sa snažil o originalitu. Áno, ľudia sú vynaliezaví, len keby tú vynaliezavosť využívali aj trocha iným smerom ku prospechu všetkých, nielen seba. Celkovo spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený thajský film ze školního prostředí o geniální studentce, která za nemalé prachy začne pomáhat svým spolužákům s opisováním. I když snímek viditelně pokulhává v logice chování některých postav a poněkud matoucí expozicí, výborně si to vynahrazuje scénami se samotným podváděním při testech, které jsou zcela bezpochyby zlatým hřebem. Podobnou zábavnou sofistikovanost člověk najde třeba u Dannyho parťácích nebo Mission Imossible, ovšem tady nejde o to dostat se do nějakého trezoru nebo banky, tady jde prostě o to napsat těžký test za jedna. A světe div se, tady je to napínavý jak kšandy, obzvlášť během vynikající poslední třetiny, kde si hrdinové vezmou pod palec jeden z nejtěžších mezinárodních testů, jsem si začal trochu i kousat nehty. Mimo tyto skvělé scény se ovšem o žádný zázrak zas až tak nejedná, vztahy mezi jednotlivými charaktery nejsou moc zajímavě rozvinuté, ovšem k hlavní hrdince si člověk najde sympatie, to zase jo. Velice fajn podívaná, navíc je to vůbec první thajský film, co jsem v životě viděl, takže díky! Slabší 4* ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodol dať tam plnú. Už pri predošlom Poonpiriyaovom filme som váhal a toto bol skrátka bezchybný thriller s nezvyklou tématikou a perfektne premakaným scenárom. Trochu to kazí len moralizujúci záver, ale tak už to pri filmoch zo školského prostredia býva. Miestami identické s réžiou Dannyho Boylea. 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Thajský film jsem už dlouho neviděl a tento mi nedávno padl do oka a tak jsem do toho šel. Odnáším si z něho vesměs kladné pocity, i když je určen spíš teenagerům. Ale na chuť by si mohli přijít i příznivci exotického prostředí a odlišnější mentality. Rozhodně je příběh o zneužívání své geniality při podvodech originální a zpracování slušné. A jen dokazuje, že "s jídlem roste chuť ..." [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se zakoukáte na plátno, bojíte se jen na chvilku vypnout, kouknout se jinam nebo se prostě jen obyčejně nadechnout, aby vám cokoliv neuteklo? Přesně tohle jsem zažil při sledování tohoto navýsost dokonalého a beze vší pochybnosti strhujícího filmu, který je vlastně o tak obyčejném tématu, jako je podvádění u zkoušek na střední škole. A pokud jste si dosud mysleli, že podvádění za pomoci obyčejného taháku je nebezpečné, tak hlavní hrdinové v čele s Lynn zde rozehrávají vysokou mezinárodní podvodnou hru, která může skončit všelijak. Ale je zaručené, že nudit se nebudete. Zde vše stojí na správném místě, od perfektně promyšleného střihu, přes skvělý hudební doprovod v těch správných pasážích, až po strhující finále, které člověka donutí zamyslet se nad morálkou a nad vlastními prioritami. Nelze nemilovat hlavní hrdinku, člověk si dokonce oblíbí i jejího soka, a vlastně celá ta parta měla něco do sebe. Tohle bylo tak skvělé, že těch 130 minut uteklo jako nic a mrzelo mě, že se musím s Lynn rozloučit. Nadšení střídá úžas nad tím, jak se z banálního tématu dá vykřesat skvělý film. Rozhodně nezapomenutelný zážitek. [27. Art Film Fest Košice] ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama