Reklama

Reklama

Rakka

  • Kanada Rakka (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenze (106)

novoten 

všechny recenze uživatele

Úvod dává naději, že tentokrát jde konečně o funkční sci-fi svět, ve kterém se ústřednímu nápadu bude dařit. Zbylé dvě části ale podle očekávání dokazují, že o postavách nebo vývoji zápletky to ani tentokrát nebude a půjde zas a znovu o pár působivých obrázků pospojovaných tak povrchně, že budu posílat Ridleymu Scottovi desítky děkovných dopisů za to, že (minimálně prozatím) zrušil plány na Aliena 5 se Sigourney Weaver. Blomkamp totiž hlavní hvězdu zoufale nevyužívá, potisící zastává mantru "špína, krev, vetřelci" a potisící selhává. Dvanáct let točí pořád to samé bez toho, že by se snažil kamkoli pohnout. Fascinující, ale mnohem víc frustrující. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Plnokrvný a autentický Neill Blomkamp v krátkej sci-fi allien chuťovke. Toto chce jednoznačne celovečerné spracovanie. District 9 posunutý na vyššiu úroveň s obrátenými rolami. Skvelé špeciálne efekty a výborné technické spracovanie so super hudbou. Škoda tej otranej Sigourney Weaver, táto ženská už mi skutočne lezie na nervy. 75 %!! ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to kratkometrážní, byl by z toho dobrý celovečerní film nebo ještě lépe seriál. Sigourney Weaver už značně zestárla a ani v tom nemusela hrát. Že točí Neill Blomkamp stále na jedno brdo mě nevadí, líbí se mě jeho styl a vize postapokalyptické budoucnosti, ale co mě vadí, že točí samé krátkometrážní filmy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp a jeho výtvor District 9 je u mě zařazen mezi srdcové záležitosti, tudíž doufám, že se od něj dočkám podobně v budoucnuúspěšného filmu. Nechci tím pádem říct, že Chappie a Elysium nejsou dobré filmy, ale na kvalitu Districtu prostě nedosahují. Rakka je zajímavým nápadem pro mě neznámého studia, kde jde ve filmu o to, že lidstvo je postupně vyhubováno mimozemskými kolonizátory. Zpracování filmečku se mi velmi líbilo (za takové efekty by se nemusel stydět ani ten nejlepší hollywoodský biják), i příběh by nemusel být tak špatný. Uvidíme, jestli se vybere dostatečně velké množství peněz na plnohodnotný celovečerák. Potenciál to rozhodně má. Za mě dávám 81 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vyzera to ako cool intro k nejakemu depresivnemu postapo filmu so zaujimavym nametom v ktorom sa ale vzhladom na kratku stopaz nestihne rozvinut akakolvek zapletka a ani sa nestihneme zoznamit s nejakymi zaujimavymi postavami. Neviem kolko to stalo, ale technicka stranka a celkovy spinavy vizual vyzera skvele aj ked sa Blomkamp do urcitej miery uz len opakuje. Kedze je jeho verzia Votrelca asi nadobro mrtva, tak by sa mu mohol ozvat Cameron a ponuknut mu reziu Terminatora, ktory by sa odohraval v postapo buducnosti. Stalo by to za to. V niektorych okamihoch to ma podobnu temnu atmosferu ako sceny z buducnosti v prvych dvoch terminatoroch. 6/10. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama