Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako vidno, niekedy aj reálny život môže vypadať ako z červenej knižnice. Jedno je isté, ten Robin mal obrovské šťastie vo svojom nešťastí. A tým bola jeho žena, ktorá ho musela milovať až za hrob, keď to všetko tak oddane vydržala. A celkom v pohode, hoci tragédia to bola veľká. Ako celok ma to však príliš nezaujalo, čo má na svedomí hlavne réžia. No aspoň nenudilo. Priemer. 60/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane plne chápem, že po všetkých tých divočinách, ktoré Andy Serkis postváral u Stevena Spielberga, Petra Jacksona, Ruperta Wyatta, Matta Reevesa, J.J. Abramsa, Riana Johnsona a u Marvelu, dostal chuť režijne debutovať civilnou, komornou a konverzačnou retro drámou a nie megatrikovým a vysokorozpočtovým eposom za ťažké milióny dolárov (tým bol až jeho druhý režisérsky film, Mauglí). Ja ak by som bol režisér, hlavnú rolu by som dal jemu. Andy popiera obecný (a obávam sa, že pravdivý) názor, že (minimálne) polovica Hollywoodu pozostáva z kreténov. Vedel by som, že ak by som ho mal vo svojom filme, kryl by mi chrbát, zásoboval by ma pozitívnou náladou a kolegom by nosil kávu a višňovo-škoricovú, doma pečenú štrúdľu. Andy Serkis je proste moooc príjemný chlapík. Na druhej strane, jeho režisérsky debut je príliš dlhý, príliš štandardný a ide príliš podľa očakávaní. Kasting mohol byť lepší (najviac bodujú vedľajšáci Tom Hollander v dvoj-úlohe a vynálezca Hugh Bonneville alias otec z Paddingtonov). Nádych pre klásku je príjemné a smutné retro, ale na môj vkus príliš nevýrazné a také... no... čo ja viem. A mal som hokej v niektorých postavách. Len asi raz za 30 minút prišla nejaká scéna, záber alebo moment, ktoré ma strhli. Takže asi tak, ale aj tak máš u mňa za snahu palec hore, Andy. A s tým, že si zahráš v mojom debute stále rátam, oki? ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nenápadný snímek zaujme svým poselstvím, příjemnou retro atmosférou a skvělým výkonem Claire Foy, která podle mého názoru zastínila svého slavnějšího kolegu Garfielda. Že se na filmu podílel syn skutečného Robina, je taky milé překvapení. Problém jsem ale měla s některými vedlejšími charaktery (v čele s Dianinými bratry), špatným/nulovým maskováním o dvacet let starších postav a také mi chybělo osvětlení zdroje financování celé rodiny Cavendishových. Jak mohla Diana zvládat celodenní péči o handicapovaného manžela, vychovávat syna a ještě vydělávat peníze, to mi tedy bylo záhadou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si říkal, jestli to přece jen nebude trochu prvoplánové - a ono to nakonec je, protože tak nějak víte, jak to dopadne, i když nemusíte znát příběh muže, o němž film vypráví - ale herecky je to ztvárněno natolik dobře, že vás představitelé přesvědčí o tom, že má smysl na podobný film koukat. Ano, hranice je možné překonávat. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh je hrozně hezký, je obdivuhodné, že dokázali lidem s tímto postižením takto pomoci, že nemuseli jenom ležet v nemocnici. Také je hezké, že Robin se po úvodních skeptických myšlenkách uchýlil k pozitivnímu vnímání života. A také, že jeho žena ho opravdu milovala a zůstala s ním. Ovšem filmu dávám jenom 3*, protože mě to chvilkama nudilo, nebo lépe řečeno film nedokázal udržet moji pozornost po celou dobu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama