Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Sci-fi z Vietnamu je námět co by si určitě zasloužil víc jak 25 minut, obzvlášt v takovým zpracování. River God a jeho design super a jeho způsob čištění pralesa jako variace na útoky US vojáků je dobrej nápad. Dokonce i hlavní hrdina zahranej dobře ačkoliv si myslim že po zrušeným Vetřelci by si tuhle roli zasloužil Michael Biehn. Gore a krve je tu tři prdele. A ani tentokrát si Blomkamp neodpustil narážku na Halo a použil railgun ze hry :)) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních kousků tohoto režiséra, mě to tentokrát bohužel zas až tolik neoslovilo. To ovšem neznamená, že by Neill Blomkamp nedokázal zaujmout mou pozornost. Jen prostě dávám přednost District 9 a přesun do vietnamské džungle nedopadl přesně podle mých představ. Opět to bylo po morbidní stránce velmi slušně zpracováno, ale vizuální efekty v některých scénách dost skřípali (hlavně ty hořící). Nicméně tento chlapík má u mě rozhodně zelenou a těším se na každý jeho další kousek. 50% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Co se to tady děje? To budou všechny konce takový? Jenže tentokrát jsem se chytla hned na začátku a nepustila. Chci tím říct...je to skvěle natočený. Úplně jsem se tam ocitila, protože dost toho působí vážně jako dobový záběry. Jenže to má úplně stejný problém jako první kraťas: tak dlouho se o tom mluví na začátku, až na konec není čas. Jenže tentokrát mi to nevadilo. Končí to správně a úderně. Jenom je škoda, že o té jedné věci se nedozví víc. Ale to jenom zamrzení, ne vada na kráse celku, kterou nezvládnu odpustit... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, tentokrát však z vietnamské džungle. Stejně jako předchozí snímek "Rakka", je i Firebase špičkově zpracovanou záležitostí, u níž je 27 minut sakra málo. Tyto nápady a zpracování si zcela jistě zaslouží velké plátno, větší rozpočet a delší stopáž! (VideaČesky.cz) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního kraťasu musím ocenit i u Firebase velice slušnou technickou stránku a hodně zajímavý nápad, který ale po stránce logiky stojí na velice vratkých nohách (okolnosti vzniku zejména). Prostředí vietnamského konfliktu ovšem zaujme vždy a temná, skoro až predátorovská atmosféra, tu je navozena skvěle. Dějově by to ale opět chtělo dotáhnout do něčeho uspokojivějšího. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama