Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po "Rakka", tu máme tu ďalší kurva excelentný kúsok od "Oats studios". Akurát sa prešlo z ulíc do "ďalekej" minulosti, bojiska Vietnamu, pričom Ja musím fakt sňať klobúk dolu pred touto "partiou" ľudí, ako mňa dokážu zaujať. To úvodné "intro" na mňa neskutočne zapôsobilo, pričom následne som sa už len viezol na vlne obrovského záujmu, čo to kurva zas vymysleli. Nie každému sa to musí páčiť, no gore, masky sú peckové (!!), samotný nápad s mimozemšťanmi je originálny, takže Ja som samé nadšenie! Navyše, Ja MILUJEM hororové kraťasy (viď môj denník), lebo tie v mnohých prípadoch za tak krátky čas stihnú viac, ako podaktoré sračky z Dark House a podobne .. - 90% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Tak. A jestli ve velmi dohledné době, kurva, už někdo v Holém Údu nenasype Blomkampovi dostatek dukátů na to, aby se ve svých úchylných emzáckých vizích řádně celovečerně rozparádil, zašátrám v kešeni já, zakoupím letenku do Los Engelsova a zajedu dodávkou šéfům filmových studií předvést aktuálně frčící verzi džihádu v podání nasraného filmového fanouška! Proč by si taky mělo nejnovější hit herního světa, tj. Carmageddon Live, užívat jen importované uzené, že. Tento večerníček s podtitulem „Rákosníček a hvězdy (a pruhy)“ na mě totiž masivně (od slova maso) zapůsobil a přivodil kompulzivní cukání v pravici a záchvat slintavky. Takže MGM, Lišky a spol. – v hlavní roli bych si prosil novopečeného Boha, neboť již Elysijský Kruger mu padnul jak Totenkopf herr Hössovi a i svým vzrůstem se na specialistu pro boj ve vysoké trávě hodí, a stopáž alespoň 120 minut, jo? A samozřejmě vyvrcholení, vyvrcholení! ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Co se to tady děje? To budou všechny konce takový? Jenže tentokrát jsem se chytla hned na začátku a nepustila. Chci tím říct...je to skvěle natočený. Úplně jsem se tam ocitila, protože dost toho působí vážně jako dobový záběry. Jenže to má úplně stejný problém jako první kraťas: tak dlouho se o tom mluví na začátku, až na konec není čas. Jenže tentokrát mi to nevadilo. Končí to správně a úderně. Jenom je škoda, že o té jedné věci se nedozví víc. Ale to jenom zamrzení, ne vada na kráse celku, kterou nezvládnu odpustit... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, tentokrát však z vietnamské džungle. Stejně jako předchozí snímek "Rakka", je i Firebase špičkově zpracovanou záležitostí, u níž je 27 minut sakra málo. Tyto nápady a zpracování si zcela jistě zaslouží velké plátno, větší rozpočet a delší stopáž! (VideaČesky.cz) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hororová varianta na Četu. Solidní zpracování, slušné triky, pěkné masky. Říční bůh je destruktivní a má rád krev. Vietnamská džungle skrývá smrtelné nebezpečí, což nemusí být jen domorodci, jedovatí hadi a komáři. Je to kraťas, což ovšem neznamená, že musí jít jen o jakýsi výsek válečných událostí. Nabízí se srovnání s literaturou - napsat rozsáhlý román není tak těžké, jako vyseknout krátkou mistrovskou povídku. Tahle povídka ale v závěru šumí do ztracena stejně, jako když vás budík vytrhne z děsivého snu. Škoda, jistý potenciál by byl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama