Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Co se to tady děje? To budou všechny konce takový? Jenže tentokrát jsem se chytla hned na začátku a nepustila. Chci tím říct...je to skvěle natočený. Úplně jsem se tam ocitila, protože dost toho působí vážně jako dobový záběry. Jenže to má úplně stejný problém jako první kraťas: tak dlouho se o tom mluví na začátku, až na konec není čas. Jenže tentokrát mi to nevadilo. Končí to správně a úderně. Jenom je škoda, že o té jedné věci se nedozví víc. Ale to jenom zamrzení, ne vada na kráse celku, kterou nezvládnu odpustit... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zo série Blomkampových kraťasov Rakka, Firebase a Zygote, je Firebase najlepší. Presne moja šálka kávy – odporná, desivá, džungľová a v neposlednom rade najambicióznejšia. Miestami pripomína Apokalypsu, je tam vojna vo Vietname, čiže to muselo byť náročné na vizuálnu stránku. Navyše ide o poklonu prvému Predátorovi, čo je môj obľúbený film, takže aj za to palec hore. Každopádne, vysvetlenie pôvodu „Boha rieky“ je dosť postavené na hlavu a mínusom je tiež otvorený koniec. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po "Rakka", tu máme tu ďalší kurva excelentný kúsok od "Oats studios". Akurát sa prešlo z ulíc do "ďalekej" minulosti, bojiska Vietnamu, pričom Ja musím fakt sňať klobúk dolu pred touto "partiou" ľudí, ako mňa dokážu zaujať. To úvodné "intro" na mňa neskutočne zapôsobilo, pričom následne som sa už len viezol na vlne obrovského záujmu, čo to kurva zas vymysleli. Nie každému sa to musí páčiť, no gore, masky sú peckové (!!), samotný nápad s mimozemšťanmi je originálny, takže Ja som samé nadšenie! Navyše, Ja MILUJEM hororové kraťasy (viď môj denník), lebo tie v mnohých prípadoch za tak krátky čas stihnú viac, ako podaktoré sračky z Dark House a podobne .. - 90% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Kdo už Blomkampa někdy předtím viděl, toho zručně provedená vizualizace již neuchvátí. Spíš bude zklamávat, že Neill nedokáže být podruhé originální. Desátníkův příběh je výborný, ale závěrečné odhalení Říčního boha (resp. závěrem je, že se vše schyluje k jednomu boji) propojené s relativitou už tak dobré nebylo. Hlavně jeho propojení s konceptem války je dost nahodilé a není to zase tak promyšlený základ, na kterém by se dalo stavět. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního kraťasu musím ocenit i u Firebase velice slušnou technickou stránku a hodně zajímavý nápad, který ale po stránce logiky stojí na velice vratkých nohách (okolnosti vzniku zejména). Prostředí vietnamského konfliktu ovšem zaujme vždy a temná, skoro až predátorovská atmosféra, tu je navozena skvěle. Dějově by to ale opět chtělo dotáhnout do něčeho uspokojivějšího. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno