Reklama

Reklama

Nepřesaditelný!

  • angličtina Nonreplantable! (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je ve skutečnosti svérázný novinář Jiří X. Doležal, o němž bylo napsáno sedm diplomových prací? Jakou roli v jeho životě hraje časopis, do něhož píše pětadvacet let? A jakou roli v něm hrají ženy? A zakázané látky? A pravěk? A samota? A smrt? Na tyhle a další otázky odpovídá s dech beroucí otevřeností dokument režiséra Igora Chauna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

HArna 

všechny recenze uživatele

Docela mě to sedlo. Jen celý dokument stojí na kamarádství režiséra IGORA klauna a Jiřího přičemž XxX Lutz Doležal chce jednou spáchat sebevraždu, protože na to má právo! A ano má, jako každý jiný. Ale Hnízdo tohle nechápe a ve své prozíravosti několikrát odvětí panu X: Ne Jiří, to ne! PS: Z těch jeho zubů jsem byl fakt naměkoučko! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bolševický narkáč, impotentní slumová názorová autorita, hnijící narcis, bezesporu ten největší rozumbradáč, jakého zná, a nově i zahořklý lokální neuargumentovatelný neomarxistický aktivista ve skocích do nikam s jediným směroplatným a veskrze objektivním světonázorem - Jirka X. Fetka – je patrně největší anfánteryblb hyenistické scény našich lůzrů a hnojů, kterého bych neváhal zařadit mezi takové psychotické velikokoty a alkonarko kapacypy, jako  například Vincent Venera, Filip Topol nebo Milan Hlavsa. Prostě výkvět astrálně tlučhubovských plísní pražských skvotů a bezďáckých přístřešků, co si nevidí na špičku čuráka a jenž ve svých kruzích samolibě zlidověl, etanolem a vymetamfetaminovanou dutinou samozvaně povolán sveřepě šířit jedinou platnou a nezpochybnitelnou pravdu a morální hovnoty vlastního kategorického imbecilativu. Výkvět, který kdyby neuměl jakž takž formulovat demagogické texty a nedostal kdysi charitativní lano z Reflexu, dávno by hnil někde v cigánském brlohu v Libni se stříkačkou v žíle. Výkvět, který zcela po zásluze skončil tam, kam patří, a sice v té nejsmrdutější demagogické a ryze dezinformační rudé žumpě, internetovém vytřiprdelníku pro ultralevicové artisty na piku, zanícené zoláty a libtardí alkoyntelechtuály – Forum24. Snažil se, patrně jeho občasný spoluskvotovník a kdysi nadějný pseudorežisérek Igorek, snažil, udělat ze samolibého obbrkokota milého dědečka s vyhnitou držkou, i hřad otylých batikovaných redakčních pičinek přičinlivě qokal, jaký je ten Jirka vlastně správňácký a veskrze fajnový sapientní homouš a tolik soplistikovaný dekadentní filosof meziprstních mykóz. A i ten odporný Řezník, kterého KS tenkrát zkoušel podle vyzdrojovat a žlučovitě veřejně pohanit svými obvyklými nekalými, prašivými čurnalistickými pseudometodami, které Márty okamžitě prokoukl a po svém mu hned nonšalantně narval nenagelovanou pěst do prdele, tam měl vlastně být jako exemplárně omezený protipól té náramné parodie na rádoby renesančního psychoparazita. No dobrá práce, Igorku, parádně se vše minulo účinkem a vytvořil jsi oslavný portrétek vyfetlého, sebestředného pičuse, v němž adorovaný zcela věrně a realisticky působí jako vyfetlý, sebestředný pičus, což prostě musím ocenit. Krásné dva rozškrábané červené strupy po vpiších! ()

Reklama

Furmi odpad!

všechny recenze uživatele

Komunista huliaci trávu, milujúci ženy, zenový učeň, spisovateľ, vyštudovaný psychológ, lovec trilobitov, psychiatrický pacient s poruchou osobnosti. To nevymyslíš. To je JXD. Je na to pyšný, dokumento o ňon je narcistický, primitívny, miestami veľmi zaujímavý. Tak ako JXD. Asi ho buď miluješ ale neznášaš. Mňa sa pozerať na film o človeku ktorý podporuje a poukazuje na jeho silne narcistickú povahu nebavilo a sralo. Nikdy viac. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Časopisy nečtu, x vnímám podobně jako Rejžka, zbytnělý rozum, podvyživené EQ...Není pravda že narcisni člověk se má rád, právě proto že se nemá rád, hledá lásku k sobě skrze uspokojování rozumu... Brezinův postřeh o tom že články x nejsou o světě ale o něm, je trefný... Přesto jsem si mínění o x notně poopravil :-) Není žádné nauky jež by nejvyšší probuzený hlásal...tady duchovního Igora dostal :-) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Poslední, titulkově bonusová scéna dala konečně odpověď na otázku, jak měl být film pojatý, abychom ho my diváci vnímali jako kvalitní dokument a ne jako sled dávno známých skutečností o někom, kdo už na sebe všechno (REFLE)X-krát napráskal. J.X.D. je v první řadě hloubavý, hluboce filozoficky smýšlející člověk. Chaun ho tady ale osmdesát minut polidšťuje a poměřuje ho obyčejnými smrtelníky, případně na něj nechá kydat hnůj totální primitivy typu Řezníka nebo Daniela Landy. Lidé, kteří JXD nemůžou nebo nemusejí, tady dostali poměrně velký prostor, Chaun ale ani náznakem nepoukázal na to, jak je JXD dlouhodobě užitečný - kolik otevřel a otevírá nešvarů, podvodů, křivd...jak je občansky i lidsky statečný, nepadla tady ani zmínka o tom, čemu všemu musel v minulých 25ti letech čelit, kdo všechno se do něj strefoval, čím mu hrozil... Sám JXD se hned na začátku zmínil o tom, že se "živí stresem". To není jen stres z uzávěrek něbo jednoho trestního oznámení za šíření toxikománie. V téhle zemi žijí stovky lidí, kterým šlápl na kuří oko. Podle mě by si JXD zasloužil lepší dokument, než ten, který z něj dělá sexuálního loudila. To by to ale nesměl točit Chaun, moc se v tom promítal jeho vlastní charakter. Charakter chlápka, kterej celých těch 25 let žije naopak z podstaty a do zblbnutí vám bude vykládat, jaký to tehdy 17.11.1989 bylo na Národní třídě. A když pak má o někom točit velkej film, připraví se na něj natolik svědomitě, že ho zaskočí i respondentovo datum narození.// Po letech dodávám, že pokud o J.X.D. točila dokument hlava občanského sdružení GOSCHA, tak to pro J.X.D. ještě dopadlo hodně dobře. Aktivity GOSCHA jsou totiž přesně tím, po čem tento novinář v posledních letech tvrdě a nekompromisně pase. Jestli on si tehdy Igor Chaun nechtěl pořádně zblízka prohlédnout svého nepřítele..? ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama