Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V rámci užšího hororového zaměření ctím rčení, že kdo se bojí, musí do lesa a jelikož kreativitu tvůrců napadl v posledních letech kůrovec, vkládal jsem do pozitivně přijímaného Rituálu nemalé naděje. Teď už vím, že byly marné.. Když se Bruckner ještě drží ověřené poučky, že neznámé podněcuje fantazii, má to vcelku obstojnou atmosféru připomínající Yautja leče a rejdění blairských ježibab, ovšem jakmile se bleskům fotoaparátů ukážou rumunští slámotvůrci a důsledek vášnivé noci Lokiho se sobí laní, je to pryč. Přidám-li si hereckou topornost turistického kvarteta a bezvýznamný závěr, který více nevytěžil ze snových vizí, pak nadšené výkřiky o první letošní hororové pecce dostávají pachuť unáhlenosti. Ti čtyři měli jet raději do Belgie na ležák.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přílišná originalita se (ne)vyplácí. Až do chvíle, co nastoupí zlo, je to ale naprosto super horor, přesně takový ten pomalý, znepokojující a gradující - jak to milujeme. Bohužel jsem SPOILER nepochopila, kdo vymyslel tento neotřelý design hrůzného jelena, protože tím ten film teda spolehlivě zabil. Podle mě snad COKOLIV by fungovalo lépe, než zdejší parožnatec. Tohle že je má být Lokiho syn? Ani náhodou! No ale tak zkusili to, takže to zaslouží uznání aspoň za originalitu, byť nežádoucí. KONEC SPOILERU. První dvě třetiny jsou ale určitě bez výhrad a jako plíživý a tajemný horor se nedají než doporučit. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Utahaná přehlídka klišé, která ani neví, ve kterém žánru chce vlastně být. Jako variace na Blair Witch je to nuda (jako Blair Witch), jako drama o vyrovnání se s vinou je to ještě větší nuda a finále á la Čarodějnice je zhruba stejně napínavý jako čekání, kdo z těch tří nezapamatovatelnejch maníků + Rafe Spall asi přežije. KURVADR*T, používejte při castingu trochu mozky. Dík. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když chcete uctít památku padlýho kamaráda, kterej chtěl na tůru do Švédska. Najednou se motáte v lese se třema debilama, kterým ze zoufalství říkáte kamarádi, a zesraní strachy čekáte kdy místo jelena budete vykuchaný na stromě viset vy. Kdo myslel, že zase jednou vraždí Predátor, ten se tentokráte zmýlil. Naší čtveřici likvidovalo samo božstvo, tentokráte v podobě nasteroidovanýho psycho-jelena ke kterýmu se klaní celá jedna vesnička, hnízdící hluboko v lese. Upřímně nemám problém pít na padlé kamarády či kamarádky, občas nějaké poprosím jestli by mohli fingovat smrt a já se mohla vožrat do němoty, ale abych kvůli někomu trajdala po horách tak to si postavte betonovou čekárnu. Naše čtveřice ve složení tří debilů a jednoho sympaťáka (hádejte kdo zařve první) ale holt byla (jak jsem už popisovala) celá hrrrrr a tak se dočkala bloudění v lese, psycho chaloupky, slaměnýho panáka co se u něj držíte za ptáka, mrtvýho jelena, mrtvých kámošů...no výlet na pomrdání. A to to měla bejt zkratka. Až mi někdo nabídne zkratku přes les, jebnu ho heverem po řepě. Je ale fuckt, že první hodina byla naprosto dokonalá a opět se ukázalo, že co rákoska nevidí, toho se kurevsky bojí. Dokud se boží jelen neukázal v celé své "kráse" tak jsem z tý vypelichaný krávy měla kurva nahnáno. Poslední půl hodinka už je klasickej monster bubu horor, kde navíc zjistíme, že jelen je syn Lokiho, kterej se asi s Thorem ožral jako prase když se vystříkal do srny, a tudíž je nejen božskej ale tuze zlej, Každopádně i tak je to velmi hezkej horor, kde mě jen lehce irituje fakt, že ten posranej srab to přežije. Vy jste to ještě neviděli? Sorry za spoiler můžete na mě poslat galantního božskýho jelena. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Premisa je jednoduchá. Parta kámošů se ve švédských lesích potká s tamním Zlem. Nicméně atmosféra lesů je jak nádherná, tak hutná a temná a dělá vlastně 80% filmu, což ale není na škodu. Herci mi sedli do jednoho a když se původce všech nesnází objevil v celé své kráse, tak jsem si potěšeně mlaskal. Podle mě je to jedna z nejoriginálnějších a nejlepších potvor za poslední roky. Objevila se i nějaká ta krev a něco vnitřností, takže i přes několik málo hluchých míst jsem víc než spokojen. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)
  • Film je natočen dle stejnojmenné knižní předlohy od Adama Nevilla. (Miseet)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno