Reklama

Reklama

Downrange

  • Japonsko ダウンレンジ
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestici bezstarostných dvadsiatnikov sa prihodila menšia nehoda, pri prejazde ľudoprázdnou krajinou dostali defekt. Neostáva im nič iné, než ich vyblýskané SUV odstaviť na okraji cesty a koleso prehodiť. Než si stihnú uvedomiť, čo sa vlastne deje, dvaja z nich ležia na ceste bez známok života. Kdesi v okolí sa ukrýva ostreľovač, čakajúci na príležitosť zlikvidovať aj zvyšné terče. Začína nerovný boj, v ktorom každý unáhlený krok môže byť rýchlo tým posledným... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sniper zabijak verzus skupinka teenagerov. Ani som nečakal, že to bude až také dobré. Ale keď už puška vystrelí, tak je úplne jasné, že práve gore je to, na čom si tvorcovia dali záležať najviac. Jedná sa síce o úplne jednoduchú odstreľovačku, ale je napínavá, funkčná, zábavná. Parádne detaily ako guľka v oku, osy stavajúce hniezdo v diere v hlave, či časti mozgu váľajúce sa po ceste tomu dodávajú ten pravý šmrnc. Zabijak je neľútostný a nešetrí nikoho. Tak to má byť. Záver mi privodil záchvat smiechu, lebo ešte som nevidel horor, ktorý by skončil takýmto srandovným spôsobom. Za mňa spokojnosť.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak ten mal fakt veľa nábojov. A teraz vážnejšie. Ako sa mi do toho nechcelo, tak som sa nakoniec veľmi slušne bavil, ale určite je to len pre silnejšie povahy. A najmä žalúdky, nakoľko nielenže jednotlivé úmrtia sú na dosť vysokej gore úrovni, to po prvé. A po druhé – sú silné aj po psychologickej stránke; tvorcom sa nečakane dobre (a zlovestne) podarilo zachytiť prvotný šok, ktorý človeka dostihne, keď uvidí umierať násilnou smrťou iného človeka, prípadne keď je sám smrteľne zranený a postupne jeho rozumu dochádza, že je len otázkou maximálne pár desiatok sekúnd, kedy navždy opustí tento svet. Je to mrazivé a prekvapivo to nekazia ani béčkarskí herci hrajúci nudné postavy. Ďalej si Downrange užijú fanúšikovia snajperov a trilerov odohrávajúcich sa na malom priestore (ďalej napr. Pochovaný zaživa alebo Telefónna búdka). Koniec zvláštny. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani tragické výkony zúčastněných "herců" a "hereček" mi nezabránily v kvalitním diváckém zážitku. Exploaťák jak má být, žádné dlouhé nudné předehry, žádná velká psychologizace postav, žádné vysvětlování střelcovy motivace, prostě sadistický psychopat v hejkalovi, výstřel za výstřelem a postupné přibývání zářezů na sniperově pažbě. Film jednoduchý, přímočarý, za pár babek, se záživnou atmoškou, s několika roztomilými brutalitkami a s jednou takřka meditativní scénou s vlkem (nebo snad velkým kojotem?). A nadmíru mě potěšil závěr. Víc japonských režisérských zběsilců do Hollywoodu, sím. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Downrange má několik pozitivních aspektů a větší množství negativních. Akce začíná opravdu rychle, nápad je docela příjemnej, i když žádná věda, ale možná proto je tak chytlavý a udrží vás při pozornosti, uvidíte i trochu toho gore, které sice působí levněji, ale je tam. Největším průserem jsou v tomto snímku herci. Dlouho jsem neměla tu čest vidět hned několik polen v jednom filmu. Obzvlášť ten latino guy byl snaživý až hrůza a mnohdy mě jeho výkony nutili kroutit bulvami. Závěr byl už pak taky jen taková karitura, protože scéna s policií na logice moc nepřidala. Úplné finále pak potvrdilo, že tenhle film byl asi tak vážný jako výrazy ve tvářích zdejších postav, když to schytala první oběť. Slabé tři. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Za ten lol konec musím přidat třetí rudou. Jinak je to poctivé upocené dvouhvězdí. Obyčejné poloamatérské béčko, které umí místy vyvolat pocity napětí, ale do vod spíše podprůměru to táhnou jednak ochotnické herecké výkony a jednak v úvodních minutách přehnaný nevěrohodný gore, který se sem vzhledem ke scénáři zas až tak moc nehodí. Postavy na druhou stranu nejednají úplně debilně a i když nejsou kdovíjak sympatické, své favority jsem měl. Akorát, že ti umřeli holt jako první. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama